Andrea Pirlo wacht bij Juventus als debuterend trainer een uitdaging vanjewelste, maar hij doet dat voor een ‘hongerloon’.

Andrea Pirlo, de man die Juventus een nieuw gezicht moet bezorgen, gaat per jaar ‘amper’ 1,8 miljoen euro verdienen (bonussen niet inbegrepen). In de salarisranking van Juventus komt hij daarmee onderaan de hiërarchie. Slechts drie spelers van de Oude Dame kregen afgelopen seizoen evenveel of minder betaald: Merih Demiral (1,8 miljoen), Gianluigi Buffon (1,5 miljoen) en derde doelman Carlo Pinsoglio (300.000 euro). Pirlo strijkt dus zeventien keer minder op dan wat Cristiano Ronaldo per jaar verdient (31 miljoen), niet alleen de best betaalde speler bij Juventus maar in de hele Serie A. CR7 gaat bij zijn club Matthijs de Ligt (8 miljoen) en het duo Miralem Pjanic (ondertussen getekend bij Barcelona) en Gonzalo Higuaín (7,5 miljoen) vooraf. Paolo Dybala vervolledigt de top vijf van de grootverdieners met een jaarloon van 7,3 miljoen.

Pirlo’s voorganger, Maurizio Sarri zat aan 5,5 miljoen per jaar, daarvoor kreeg Massimiliano Allegri met zijn laatste contract een jaarloon van 7,5 miljoen.

In het lijstje met Italiaanse trainerssalarissen van het afgelopen seizoen zou Pirlo op een gedeelde tiende plaats hebben gestaan, samen met Eusebio Di Francesco, die afgelopen jaar bij Sampdoria werkte en straks trainer wordt van Cagliari. De best betaalde was Antonio Conte van Inter, met 10 miljoen.

De Europese ranking van de trainerssalarissen wordt aangevoerd door Diego Simeone van Atlético Madrid (23 miljoen), voor Pep Guardiola (18 miljoen) en Zinédine Zidane (13 miljoen).

Voor meer nieuws zie www.sportmagazine.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier