Na de Fransen, nu de Nederlanders. Zater- dagochtend vergaderde de raad van beheer van SK Beveren en daarop werd een stand van zaken naar voor gebracht van de gesprekken met kandidaat-overnemers. Gesprekken die stilaan in de fase van afronding zitten. Verwacht werd dat deze week alles definitief op papier komt, met bankgaranties. Dan treedt ook Arsène Stoop definitief uit de schaduw. Stoop is via zijn bedrijf Argina al broekjessponsor van Beveren. Op die manier kan Frans Van Hoof, die al een paar jaar aankondigt als voorzitter te willen stoppen, definitief terugtreden. In een eerste fase spreekt men van een inbreng van ongeveer twee miljoen euro.

Het is de Nederlanders dus menens. Hun namen weigerde men ook vorig weekend nog vrij te geven, maar het gaat om projectontwikkelaars die minstens evenveel belangstelling hebben voor de Freethiel als voor het sportieve. In een eerste fase heette het dat ze de hoofdtribune en de tribune aan de Klapperstraat, daar waar nu de bezoekende supporters staan, wilden aanpakken. Maar in hun ambitieuze plan is daar geen sprake meer van. Er komt een gloednieuw stadion, klinkt het nu, één die de club niks mag kosten. Voorzitter Van Hoof : “De burgemeester zal blij zijn, zo hoeft hij niks te betalen.” Op de gemeente houdt men evenwel nog een slag om de arm, de overnemers concentreren zich voorlopig in hun gesprekken alleen op de club en namen met de overheid nog geen contact op. “We moeten niet te snel dromen”, klinkt het.

De eerste klasse is geen voorwaarde voor een participatie. Ook bij een eventuele degradatie gaat de deal door. Wel is er geen sprake meer van de komst van nieuwe transfervrije spelers, de rest van het seizoen moet afgewerkt worden door de huidige kern. Maar of dat onder de leiding van Edy De Bolle zal gebeuren, is nog de vraag. Daarvoor zijn de resultaten van de eerstkomende weken van belang. De wedstrijd van zaterdagavond op Anderlecht vond men niet goed, want : te weinig organisatie in de ploeg. Het zou best kunnen dat Gerald Vanenburg, die momenteel zonder club is, sneller dan in juli naar de Freethiel komt. De Bolle moet dan wel voor de vertalingen zorgen, want Frans spreekt Vanenburg niet. Wel al terug is René Cool als keeperstrainer. Men dacht eerst aan TheoCusters, vorig seizoen keeperstrainer, maar dat stuitte op een njet in de bestuurskamer.

PTK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier