Bayerntalent Sebastian Deisler kampt met psychische problemen.

Het nieuws was niet echt verrassend te noemen. Sebastian Deisler (23), de golden boy van het Duitse voetbal, is momenteel in behandeling bij professor Florian Holsboer van een speciale kliniek in München, de psychiatrische afdeling van het Max- Plankinstituut. Daardoor komt hij dit jaar, voor de winterstop, zeker niet meer in actie. Aanhoudend blessureleed (vijftien zware letsels op amper vijf jaar profvoetbal, goed voor vijf operaties) en de te hoge verwachtingen zorgden ervoor dat BastiFantasti onderuitging. Deisler is volgens de arts het slachtoffer geworden van een extreem zware depressie. De therapie bestaat uit het slikken van medicatie en het voeren van lange gesprekken, waarbij Holsboer “de ware Sebastian Deisler” wil leren ontdekken. In Welt am Sonntag toonde hij zich echter bijzonder optimistisch. “Ik merk bij hem een enorme gedrevenheid om uit de put te raken. Hij wil terugvechten, niet als loser worden versleten. Sebastian weet heel goed dat hij het voetbal nodig heeft om zich uit te leven. Hij kan alleen maar mentaal gesterkt uit deze moeilijke periode komen.”

Bayern wilde de problemen van Deisler eigenlijk verzwijgen, om de speler in alle rust te laten genezen en hem te beschermen tegen een te grote media-aandacht. Net voor de derby tegen München 1860 maakte coach Ottmar Hitzfeld daarom bekend dat zijn middenvelder vanwege een virusinfectie drie tot vier weken uit roulatie zou zijn. Een leugentje om bestwil, dat echter snel werd achterhaald door de Duitse boulevardpers.

De twintigvoudige international speelde voor het laatst op 9 november tegen Borussia Dortmund. Met twee assists was hij een van de smaakmakers van de 4-1-zege van de Duitse kampioen. Een dag later meldde Deisler zich bij bondscoach Rudi Völler af voor de interland van Duitsland tegen Frankrijk. Niet vanwege het virus, maar met een spierblessure. (FV)

KAISERSLAUTERN ontbond omwille van persoonlijke problemen het contract van de Maltese international Michael Mifsud. MARKO BABIC (22) verlengde zijn contract bij Leverkusen tot 2007. HASAN SALIHAMIDZIC (Bayern) werd door de tuchtcommissie vrijgesproken voor de onterechte rode kaart die hij kreeg in de derby tegen 1860 München. BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH brak de verbintenis van verdediger Max Eberle (30) open tot 2005. Na zijn actieve loopbaan krijgt hij een administratieve functie in de club. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Ailton (Bremen) 13 goals ; 2. Max (Rostock) 10 goals ; 3. Klose (Kaiserslautern), Klimowicz (Wolfsburg) 9 goals ; 5. Hashemian (VfL Bochum) 8 goals.

FV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier