Danny Boffin, Josip Skoko of Wesley Sonck volgt Walter Baseggio op als Profvoetballer van het Jaar.

Zes dagen voor de laatste competitiespeeldag vormt het Casino van Knokke volgende maandag weer het decor voor de uitverkiezing van de Profvoetballer van het Jaar. Naar jaarlijkse gewoonte blaast de hele voetbalwereld hiervoor verzamelen. In dit referendum, georganiseerd door de Liga Beroepsvoetbal en Sport/Voetbal Magazine met medewerking van Belgacom, wordt er gezocht naar een opvolger voor Walter Baseggio, die vorig jaar zijn ploegmaats Jan Koller en Bart Goor voorafging. Sinds de Profvoetballer in 1984 in het leven werd geroepen, zijn de spelers er steeds meer waarde aan gaan hechten. In tegenstelling met de Gouden Schoen, waarin vooral journalisten en bestuurders hun stem uitbrengen, worden de stembulletins alleen door voetballers ingevuld. Ze hebben dat de voorbije weken niet alleen gedaan voor de beste speler uit de Belgische competitie (ook in het buitenland actieve Belgen komen in aanmerking), maar ook voor de beste trainer, doelman, jonge prof en scheidsrechter.

In de lijst van genomineerden is de dominante aanwezigheid van RC Genk niet onlogisch. Samen met Danny Boffin zijn Josip Skoko en WesleySonck de kandidaten Profvoetballer van het Jaar. Bij de trainers zal Aimé Anthuenis zichzelf niet opvolgen, hier zijn Hugo Broos, Trond Sollied en Sef Vergoossen genomineerd. Een nadrukkelijke vertegenwoordiging van RC Genk ook bij de beste Jonge Prof : Koen Daerden, Moumou Dagano of Gregory Dufer treedt hier in de voetsporen van Alin Stoica. De opvolger van Vedran Runje als Doelman van het Jaar komt uit het trio Filip De Wilde, Frédéric Herpoel en Francky Vandendriessche. Opvallend is de afwezigheid van Geert De Vlieger.

Opmerkelijk ook is dat Club Brugge, net zoals vorig jaar, niet door één speler wordt vertegenwoordigd. En dat Anderlecht, dat twaalf maanden geleden na een memorabel seizoen zes genomineerden telde, nu alleen nog Filip De Wilde overhoudt. De Scheidsrechter van het Jaar tenslotte wordt opnieuw een aangelegenheid tussen Paul Allaerts, Frank De Bleeckere (die vorig jaar won) en Luc Huyghe.

Het stemverloop kan u maandag 29 april vanaf 20 uur rechtstreeks volgen op de site www.sportplanet.be. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier