Elk jaar opnieuw trekken profvoetballers op vakantie naar het zuiden van Spanje. Meer bepaald naar Marbella, waar the rich and the famous hun euro’s laten rollen.

Je bent jong, bekend en je hebt veel geld, waar trek je dan naartoe om de luie vakantiedagen te slijten? In het geval van een pak Belgische profvoetballers stopt het rad van fortuin op de letter M. Dan nog heb je de keuze tussen Miami, Marrakech of… Marbella! De voorbije weken begaven onder meer Olivier Deschacht, Thomas Buffel, Gunther Van Handenhoven, Vadis Odjidja, Carl Hoefkens, Jan Vertonghen en Romelu Lukaku zich naar de Spaanse Costa del Sol.

Niet dat we zelf in die uitverkoren positie verkeren: de jeugd is helaas al aan ons verspild, bekend zijn we evenmin en het geld op onze bankrekening is niet van die orde dat we maar eens om de zes maanden onze balans checken. Tegen beter weten in bevinden we ons samen met Romelu Lukaku – lekker keuvelend met Paul Van Himst – toch aan de bagageband in de luchthaven van Málaga. Onder zijn gevolg ontwaren we trouwens ook de imposante bast van Nicaise Kudimbana, ex-Anderlecht en huidig doelman van KV Oostende. Het eerste wat de voetballers na aankomst doen, is een huurwagen regelen. Liefst een glimmende cabrio, in tegenstelling tot de benepen Seat Ibiza van uw dienaar.

In Puerto Banús, een mondaine havenbuurt van Marbella, blijkt al snel dat Bentleys, Lamborghini’s en Ferrari’s even vlot verhuurd/verkocht worden als Seat Ibiza’s. Een donkere, matte BMW M6 met zwarte velgen, getinte ruiten en gechromeerde uitlaat test even de versnellingsbak aan het begin van de hoofdstraat, de Avenida Julio Iglesias, maar dat kan slechts op matige belangstelling van Mario Balotelli rekenen. De Italiaanse vedette van AC Milan sloft discreet over straat aan de zijde van… Danny Welbeck. Spits bij Manchester United, de grote rivaal van Balotelli’s ex-club Manchester City.

Met hun afgetrainde torso’s beschikken de heren voetballers over de perfecte troeven om aan de zandstranden van Puerto Banús indruk te maken op de horden babes in bikini. Er wordt speels gegluurd naar elkaar, van achter de Ray Banglazen of van onder een baseballpetje.

Al begeeft de échte beau monde zich niet op het strand, maar naar een van de exclusieve beachclubs aan het strand. Twee van die clubs behoren tot de Champions League van hippe ketens: Ocean Club en het iets verderop gelegen Sala Beach. In eerstgenoemde geraak je enkel binnen als je reserveert en vooral: als je genoeg geld op tafel legt. Duizend euro voor vier personen is niet uitzonderlijk. In ruil krijg je ruime, comfortabele loungebedden, flessen exclusieve champagne (Ace of Spades), gerechten uit de keuken van de Belgische sterrenkok Stephane Bruylant, een live dj-set en uiteraard een zwembad dat net op temperatuur is – zodat je niet met dichtgeknepen billen die eerste stapjes in het water hoeft te zetten. Maar het belangrijkste aanwezige element: allemaal mooie mensen rond het zwembad. It’s easy to see why we attract the best clientele from all over the world, who simply want ’to be seen’ at Ocean Club, stelt de verkoopsslogan onomwonden.

Later op de avond kennen de partyvibes van Ocean Club en Sala Beach hun vervolg langs de kade van Puerto Banús, waar luxejachten van Arabische sjeiks aangemeerd liggen naast partyboten die je voor 600 euro per uur kan huren. De broer van Gary Lineker heeft er een imperium uitgebouwd van danscafés: Linekers. Opvallend trouwens hoeveel Britse dames – elkaar bekampend voor de eretitel van kortgeroktste killerbabe – er in deze bars en clubs van Puerto Banús paraderen. Allen op zoek naar een rijke voetballer? Al kan het ook gewoon te maken hebben met de populariteit van een realityreeks (The only way is Marbs) die er aan deze buurt gewijd wordt op de Engelse televisie. Na ons bezoek weten we: daar zit zeker ook potentieel in voor Belgische productiehuizen.

DOOR MATTHIAS STOCKMANS

Duizend euro voor vier personen is niet uitzonderlijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier