United is weer de beste ploeg van Manchester.

Ze werden dan wel kampioen, de Ferguson-boys, maar een smet op vorig seizoen waren de belabberde prestaties in de derby tegen City. Op Maine Road werd met 4-1 verloren, thuis in eigen huis eindigde de wedstrijd op een gelijkspel. Voor de eerste stadsderby van het nieuwe seizoen werden de messen geslepen. Met succes, want PaulScholes (twee keer) en Ruud Van Nistelrooy zorgden voor duidelijke 3-1-winst. United is weer duidelijk de ploeg van de stad. Voor de Nederlander was het alweer een mooie week. Eerder al scoorde Van the Man tegen Stuttgart zijn 28ste Europese treffer in amper twee en een half jaar United, wat hem op gelijke hoogte bracht van Dennis Law, in de stad voor vele oudere supporters nog steeds The King. Law scoorde een deel van zijn goals tegen kleine ploegen, Van Nistelrooy deed het allemaal in de Champions League. Law deed het in 33 wedstrijden, Van Nistelrooy had er amper 30 voor nodig.

Ook Sir Alex Ferguson deed van zich spreken. Donderdag verscheen een stuk in de Daily Mirror dat zijn bestuur het oneens was over het nieuwe contract dat de manager wil tekenen. Volgens de krant, die Ierse bronnen citeerde, is er binnen de club onenigheid over de cijfertjes. Daarover heeft Ferguson ruim twee maanden liggen onderhandelen. De deal moet lopen tot de zomer van 2007, dan wordt Ferguson 65.

Intussen is het niet al koek en ei bij United. Middenvelder Nicky Butt zag na de komst van Eric Djemba-Djemba, Kléberson en Ronaldo Gaucho, samen met het fantastische seizoen dat Phil Neville doormaakt, zijn speelkansen verkleinen. De middenvelder ziet het EK naderbij komen en wil niet verder naar de achtergrond verdwijnen. Hij liet dan ook weten misschien elders aan de slag te gaan. Zijn naam werd al gekoppeld aan de probleemclubs Leicester en Everton. Maar beide teams lieten weten onvoldoende cash in huis te hebben. (PTK)

TOTTENHAM kondigde aan dat het doorgaat met David Pleat en Chris Hughton tot het einde van het seizoen. LEEDS kondigde officieel aan dat het onderhandelt met overnemers. De schuld van de club liep intussen op tot ruim 120 miljoen euro. BOLTON is bezig met een overname. De derde club uit Manchester zit in de schulden en Eddie Davies, die fortuin maakte met thermostaten in huishoudapparaten, wil zijn minderheidsparticipatie omzetten in een meerderheidsaandeel. (PTK)

TOPSCHUTTERS : 1. Shearer (Newcastle) 17 goals ; 2. Van Nistelrooy (Man. United) 12 goals ; 3. Henry (Arsenal), Saha (Fulham) 10 goals ; 4. Owen (Liverpool) 8 goals.

PTK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier