Bij KRC Genk blijft het zoeken naar de juiste combinatie centraal.

Het hart van een elftal is het moeilijkst te vervangen, ervaart ook Hannes Wolf. De trainer van KRC Genk zat er na de puntendeling thuis tegen OH Leuven aangeslagen bij, ook al omdat de tegenstander maar liefst vijf keer alleen voor doel verscheen. Maar dé vraag bij Genk blijft die naar de ideale combinatie centraal op het middenveld.

Vorig jaar werd voor de opvolging van het trio Malinovski-Pozuelo-Berge gerekend op Berge- Heynen- Hrosovsky maar de Slovaak kon de verwachtingen niet inlossen. Dit jaar moet Hrosovsky ontbolsteren, maar in de eerste twee wedstrijden kwam hij alvast niet in actie. Verder ontbreken ook nog door blessures Heynen en Kristian Thorstvedt, de Noorse metronoom die vorig jaar sterk debuteerde. Wie daar wel staat, is een speler die de spelwijze van trainer Wolf helemaal belichaamt, en twee keer als aanvallende middenvelder startte in de centrale driehoek: Mats Møller Daehli. De vinnige Noor brengt energie in het team en kan dat op de anderen overzetten, weet Wolf. Alleen lukte dat de voorbije wedstrijden weinig. Møller Daehli moet eerst zichzelf depanneren voor hij anderen kan mee trekken. Omdat Heynen en Thorstvedt nog ontbreken, fungeert de Colombiaan Daniel Muñoz voorlopig als verdedigende middenvelder. Muñoz, gehaald als opvolger voor Joakim Maehle op de rechtsback, kan in een driemansverdediging ook de rechterflank bestrijken. Na de vervanging van Théo Bongonda ging hij zaterdag zelfs op de linkerflank spelen.

Het werkte allemaal niet, en het blijft wachten tot het hart van KRC Genk met de juiste samenstelling weer klopt. Tot dan blijft KRC Genk work in progress.

Voor meer nieuws zie www.sportmagazine.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier