De magie van El Clásico, de – helaas soms te letterlijke – voetbaloorlog tijdens The Old Firm, de Gemütlichkeit van de Bundesliga, de grinta van de Serie A … ze verschaffen allemaal voetbal waar zowel goden als gewone stervelingen hun vingers bij aflikken. En toch. Wat met 46 speeldagen voetballen in het vagevuur? Een competitie waar gevestigde waarden van weleer oog in oog komen te staan met sterke nieuwkomers, die de nodige cash achter de hand houden om vastberaden hun illustere voorgangers naar de kroon te steken. Dit alles met slechts één doel voor ogen: het walhalla van het hedendaagse voetbal, de Premier League. Elke week een regenboog van kleurrijke shirts en shorts met aan het eind voor de winnaar een pot van goud: welcome to The Championship, de Engelse tweede divisie.

Dit seizoen leidde Queens Park Rangers al sinds speeldag één de tocht naar het beloofde land. Voor de club uit West-Londen is het de vijftiende campagne in het voetbalvagevuur, enkele daarvan zelfs in de derde afdeling. Na ettelijke pogingen werd dit jaar eindelijk het recept gevonden voor promotie.

Naast het veld in het managerszitje: lefgozer en enfant terrible van het Engelse trainersgilde Neil Warnock. De man uit Sheffield is een echte voetbal- Houdini als het aankomt op ontsnappen uit een lagere divisie. Ooit leidde hij Scarborough, Notts County, Huddersfield Town, Plymouth Argyle en Sheffield United naar een hogere trap van de Engelse voetbalpiramide. Acterend tussen de krijtlijnen: de ervaring van de Ierse doelman Paddy Kenny gecombineerd met rots in de branding Fitz Hall, maar bovenal het voetbalgenius van de Marokkaanse international Adel Taarabt. De 21-jarige middenvelder/aanvaller is de exponent van het vrank-en-vrije voetbal dat Warnock predikt. De manager noemde Taarabt onlangs nog het grootste talent met wie hij in zijn dertigjarige carrière werkte.

Een overwinning in Watford een week na Pasen maakte de voetbalverrijzenis van de Rangers compleet. Vanaf augustus wordt in de schaduw van de BBC-toren opnieuw Premier Leaguevoetbal geserveerd. Dat betekent meer prestige maar vooral meer Britse ponden in het laatje. Aan andere voetbalgiganten Nottingham Forest, Leeds United en Ipswich Town om het voorbeeld te volgen.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom

bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be.

De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te

weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Sven Vantomme, Heestert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier