Wat te denken van deze ? Op een moment dat zijn club volop in de degradatiestrijd verwikkeld is, trok Bertrand Crasson er een weekje op uit, naar Egypte. Al langer beloofd aan zijn schoolplichtige kinderen, het moest dus tijdens de paasvakantie. Afgesproken met Emilio Ferrerain tempore non suspecto, toen nog zeker was dat hij na het duel op Anderlecht zou stoppen. Maar Ferrera is er dus niet meer, en van stoppen was onder Robert Waseige geen sprake meer. Tegen STVV stond Crasson gewoon in de basis. Als rechtsachter, want Fritz Emeran was niet beschikbaar. Dat was de Fransman ook zondagmiddag niet, maar toen zat Crasson dus in Egypte.

Het kan dus allemaal, zeker bij Brussels, waar dit jaar al veel kon. Op het einde van de week werd Patrick Nys, nochtans al drie maanden op een zijspoor, plots tot eenieders verrassing weer in de ploeg gedropt. En wat dacht u van deze ? Een groepje spelers stapte vorige week naar de voorzitter, om te klagen over het werk van trainer Robert Waseige. Dat het allemaal niet naar hun zin was, dat de wedstrijdtactiek nergens op leek, kortom, dat de trainerswissel een grote mislukking, zeg maar vergissing, was. Of, zoals iemand uit het bestuur het zaterdag stelde : “Eigenlijk moeten we dat nu wel toegeven, ja. Eén van de spelers zei zelfs : ‘Als we zo nog twee keer moeten trainen, blijven we beter thuis. ‘ In elke andere ploeg zou de trainer deze week ontslagen zijn, alleen kan Johan ( Vermeersch, de patron van Brussels, nvdr) dat niet. Dat zou gezichtsverlies zijn, voor alle partijen. Dus moeten we dit uitzitten en ons hopelijk straks niet beklagen dat we dit zelf hebben gezocht.”

Is het dan echt zo erg ? “Ach”, stelde Davy Theunis, “wat heet ‘erg’ ? Het tempo lag soms misschien wat laag en de hulptrainer is wat ouder en dat merk je soms, maar de voorbije week heeft meneer Waseige zelf ook een paar keer de training gegeven. Je moet het niet dramatiseren. Sommige jongens zijn niet tevreden over de plaats waar ze spelen. Ik zou ook liever op het middenveld staan, maar het is de trainer die beslist en de pionnen zet. En Crasson ? Dat was nu eenmaal afgesproken onder Emilio. Nu Emeran geblesseerd is, was het plots vervelend, maar wat doe je eraan ?”

Niks, tenzij winnen, zoals Brussels zondag op Beveren. Conclusie van een woelige week, waarin de preses nog wat brokken kwam lijmen : er is altijd hoop. Quand rien neva plus(PTK)

PTK

‘In elke andere ploeg zou de trainer deze week ontslagen zijn.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier