Quick-Step Alpha Vinyl Team

ANALYSE

STERKTES

Fan zijn van Quick-Step Alpha Vinyl is als kijken naar een Disneyfilm. De cast kan wisselen, soms lijkt de tegenpartij het te halen, maar aan het eind komt alles goed. Af en toe gebeuren er zelfs heuse wonderen, zoals de comeback van Cavendish, of Fabio Jakobsen die opnieuw koerst alsof zijn Poolse horrorcrash nooit heeft plaatsgevonden. ‘Elke renner kijkt op naar deze ploeg’, sloeg nieuwkomer Louis Vervaeke de nagel op de kop. Het zou verbazen als The Wolfpack in 2022 niet voor het zoveelste jaar op rij de zegestand aanvoert.

Quick-Step Alpha Vinyl Team
© getty

VERRASSINGEN

Andrea Bagioli begon uitstekend aan 2021, maar werd afgeremd door een knieblessure. In de Vuelta hoorde hij drie weken lang bij de besten. De Italiaan is van alle markten thuis en bezit het instinct om het af te maken. Mikkel Honoré is zo’n type dat baat heeft bij de aanpak van Quick-Step, waar iedereen kansen krijgt. Geen onstuitbare superkopman, wel vaak vooraan. Honoré vocht in de Settimana Coppi e Bartali een spannend duel uit met landgenoot Vingegaard, destijds nog niet zo bekend. Mauri Vansevenant blonk tot hiertoe vooral uit op Italiaanse wegen. Dat treft, want hij rijdt dit jaar de Giro.

Quick-Step Alpha Vinyl Team
© getty

ZWAKTES

Lefevere klopt de prognoses bij elke transferperiode, we weten het. Nuchter bekeken verliest hij nochtans twee toppers, namelijk Sam Bennett en de mooi ontbolsterde João Almeida. De erelijst van de nieuwkomers is nagenoeg leeg. Ilan Van Wilder staat bekend als een supertalent, maar in zijn eerste twee profseizoenen viel daar niet veel van te merken. Remco Evenepoel kan alles, maar in 2021 won hij de Ronde van België en de Druivenkoers en niet pakweg de Tour en Luik-Bastenaken-Luik. Men zou het vergeten als je hem hoort praten. Evenepoel valt makkelijk uit zijn tent te lokken, zowel in de koers als naderhand voor de camera, zo bleek uit het WK.

Remco Evenepoel
Remco Evenepoel© getty

DOELEN

Julian Alaphilippe verkiest de Ardennen boven Vlaanderen. Zonde, want een driegevecht met Van Aert en Van der Poel is om van te smullen. De wereldkampioen is gebrand op Luik-Bastenaken-Luik, een koers die hem perfect ligt en voorlopig een gat in zijn palmares is. In Australië kan hij zijn derde regenboogtrui op rij pakken. Jakobsen vervangt Cavendish in de Tour, Evenepoel mikt op de Ardennen en gaat in de Vuelta het gevecht aan met Pogacar. Van Sénéchal, Lampaert, Ballerini of Asgreen wordt een kasseiklassieker verwacht.

TRANSFERS

IN

Mauro Schmid (Team Qhubeka-NextHash), Martin Svrcek (junior), Stan Van Tricht (belofte), Ilan Van Wilder (Team DSM), Ethan Vernon (belofte), Louis Vervaeke (Alpecin-Fenix)

OUT

João Almeida (UAE Team Emirates), Shane Archbold (Bora-Hansgrohe), Sam Bennett (Bora-Hansgrohe), Ian Garrison (L39ion of Los Angeles), Alvaro Hodeg (UAE Team Emirates)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier