R Exc. Mouscron

STERKTES & ZWAKTES

Door het contract van Dimitri Mohamed halverwege juni voor twee seizoenen te verlengen gaf het bestuur een eerste signaal. Daardoor lijkt het erop of REM, aan de rand van de afgrond, zijn lot in handen van zijn dappere anciens wil leggen. Ervaring dus en een goede kennis van de Pro League. Daarbij komt nog een technische staf die nostalgie uitademt, met Mbo Mpenza als sportief directeur, Enzo Scifo als T1, en José Jeunechamps en Emile Mpenza als assistenten. Op het veld zal de leiding toevertrouwd worden aan oudgedienden als Christophe Lepoint, Clément Tainmont of Christophe Diandy.

R Exc. Mouscron

Het vertrek van Deni Hocko en Marko Bakic zal een leemte nalaten op het middenveld van Les Hurlus. Zij werden nog niet echt vervangen op dit ogenblik. Door kansen te geven aan spelers en een coach die de laatste maanden (zelfs jaren) op een zijspoor waren beland, hoeft REM niet te veel geld uit te geven. Maar dat houdt ook de nodige risico’s in.

TRAINER

In de lijst met trainers die nog krediet hebben, staat Enzo Scifo op de laatste plaats. Dat hij toch weer in een dug-out plaatsneemt, zal de nostalgici plezieren. De legende van de Rode Duivels heeft bijzonder veel zin om aan het kleine Belgische voetbalwereldje te bewijzen dat degenen die hem boycotten sinds zijn vertrek bij de Jonge Duivels in 2016, ongelijk hebben. Het is een man van weinig woorden, dus hij alleen weet of hij lessen getrokken heeft uit zijn voorgaande mislukkingen.

AMBITIE

Excel zakte een reeks, maar blaast niet hoog van de toren wat betreft een terugkeer naar 1A. Het is moeilijk om prioriteiten te stellen wanneer de kas leeg is. Bovendien zal REM in het begin nog in het duister tasten. Dat komt in eerste instantie door het financiële conflict tussen Les Hurlus en Lille OSC, waardoor er een tijdelijk transferverbod kwam (opgeheven op 8 juli). Uiteindelijk weet dus niemand of ze bij Mouscron de billen moeten dichtknijpen of hoopvol naar boven mogen kijken.

De kernen en teksten werden afgesloten op woensdag 14 juli

In/out

In

Christophe Diandy (Sporting Charleroi), Clément Tainmont (zonder club), Virgiliu Postolachi (Vendsyssel FF, Den).

Out

Vasco Vasic (FC Luzern, Sui), Alessandro Ciranni (Zulte Waregem), Benjamin Van Durmen, Fabrice Olinga, Lillo Guarneri, Enes Saglik, Alexandre Ippolito, Charles-Andreas Brym.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier