R Union SG

Bart Nieuwkoop Een geducht wapen op de rechterflank. © belgaimage

WAT ZIJ ZEGGEN CHRIS O’LOUGHLIN SPORTIEF DIRECTEUR

‘Als je al zo snel de balans opmaakt van een transferperiode, dan moet je voorzichtig zijn en er rekening mee houden dat nieuwe spelers, die in een nieuwe omgeving terechtkomen, wat aanpassingstijd nodig hebben. In elk geval vind ik dat onze transfers dit seizoen een succes zijn, want ze voelen zich allemaal erg betrokken. Ze zijn begaan met de club, met hun ploegmaats en de coach. En uiteraard hebben ze met hun kwaliteiten onze kern verrijkt, ook al moeten sommigen van hen momenteel wat geduld hebben omdat de ploeg zo goed draait.

‘De grootste voldoening? Ik noem niet graag namen. Het is geen goed signaal om dat te doen, dat is gevaarlijk. Natuurlijk hebben sommigen zich al meer in de kijker gespeeld dan anderen en hebben ze meer speeltijd gekregen. Maar iedereen blijft goed werken en onze trainingen zijn er competitief. Iedereen van de nieuwkomers heeft al gespeeld, hetzij in de competitie, hetzij in de beker. Degenen die minder spelen moeten geduld hebben, want we zijn uitgeschakeld in de beker en we hebben alleen nog de competitie.

‘Het is mogelijk dat er binnenkort nog nieuwe spelers komen, maar we gaan geen transfers doen alleen maar omdat er een transferperiode aankomt. Nieuwkomers moeten ons altijd iets kunnen bijbrengen, hetzij meteen, hetzij op lange termijn.’

WAT WIJ ZEGGEN

FeliceMazzu houdt niet zo van roteren en dus stonden er dit seizoen maar zeventien verschillende spelers aan de aftrap bij Union. Van de nieuwkomers maakte de Japanner Mitoma, die half september werd geleend van Brighton, een sterke indruk, ook al stond hij slechts vier keer in de basis. Met drie goals deed hij in zijn eentje de match tegen Seraing kantelen en zijn invalbeurten waren meermaals beslissend. Ook Nieuwkoop voldoet. Hij kwam gratis van Feyenoord waar hij einde contract was en moest tot de zesde speeldag wachten om aan een wedstrijd te beginnen, maar sindsdien is hij een geducht wapen op de rechterflank. Marcq, geen onbekende voor de coach aangezien ze samen bij Charleroi zaten, was niet meteen een basisspeler, maar de Fransman maakte zich gaandeweg onmisbaar door zijn intelligente arbeid en zijn onverzettelijkheid. Ook op het middenveld begon Lazare, uitgeleend door Charleroi, prima aan het seizoen met een goal op het veld van Anderlecht. Maar de Ivoriaan wist zijn kans niet te grijpen: bij zijn eerste basisplaats, tegen Seraing, werd hij domweg uitgesloten.

R Union SG

Avenatti heeft zijn niveau van bij Kortrijk nog niet hervonden en moet zich tevreden stellen met korte invalbeurten. Hetzelfde geldt voor de jonge Sorinola, die gratis kwam van de Engelse derdeklasser MK Dons. Lewis, die opgeleid is bij Chelsea, en de Italiaanse middenvelder Paolucci kregen alleen nog maar in de beker speelgelegenheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier