Met Igor De Camargo en Dimitri de Condé verlieten vorige week twee sinds dit seizoen nieuwe spelers RC Genk voor respectievelijk Brussels en Sint-Truiden. Al hadden ook Germinal Beerschot en KV Oostende graag De Condé ingelijfd, die op de flank niet altijd het best tot zijn recht kwam en er sinds de komst van Soetaers en het fit raken van Thomas Chatelle concurrenten bij had. Nu ze met ook Nenad Stojanovic en Tomislav Mikulic erbij de selectie niet meer haalden, verkozen beide spelers voor een andere club uit te komen. De interesse die Genk ondertussen voor Benjamin De Ceulaer van Sint-Truiden liet blijken, zal misschien volgend seizoen worden geconcretiseerd. “Je moet altijd voorzien zijn op wat kan voorvallen”, legt technisch directeur Ariël Jacobs de belangstelling uit. “Maakt Stojanovic er dit seizoen nog vijftien, dan kan hij bij wijze van spreken straks misschien alweer weg zijn.” Zo ging het ook met Soetaers. “Het was erop springen nu hij ons werd aangeboden of op termijn naar zo iemand moeten gaan zoeken.”

Een en ander maakt ondertussen dat Koen Daerden naar een centralere rol lijkt te moeten evolueren. “Hij kan daar voor meer diepgang zorgen met zijn loopvermogen, maar ik sluit niet uit dat hij niet meer op de flank gaat spelen, want Tom biedt overal perspectieven.”

Moet net als De Condé en De Camargo de nauwelijks spelende Paul Kpaka, in de heenronde bijna naar Standard gepusht, zich ook stilaan geen vragen beginnen te stellen ? Weg hoeft hij niet, klinkt het in Genk. Jacobs : “Paul stelt zich heel professioneel op en weet dat concurrentie nodig is. Nu De Camargo weg is, beschikken we met Engelaar meegeteld, laat ons zeggen, over drie en een halve spits en dat vind ik redelijk.” Maar zijn niveau van GBA haalde hij nog bij lange niet. “Paul krijgt hier te maken met concurrentie, die er daar helemaal niet was en er is misschien ook de andere speelstijl : in principe wordt verwacht dat een ploeg als Genk meer domineert en er dan minder de ruimte is die hij nodig heeft. We beschikken nu over vierentwintig spelers, met vier doelmannen, ik denk niet dat dat zoveel te veel is.”

De komende dagen zal Genk ook praten met de spelers die straks einde contract zijn. Van Jan Moons werd gemeld dat hij in Nederland gewild zou zijn. Maar, zo bleek bij een eerste gesprek dat de club met hem had, “veel minder dan het gezegd was.” Veel kans dat hij net als Sem Franssen, de vierde keeper die al meer speelde dan tweede doelman Logan Bailly, bijtekent. Veel minder gaat dat op voor Daan Vaesen, die steeds minder aan bod kwam. (RDG)

RDG

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier