RCD Espanyol

trainer Vicente Moreno – 26/10/1974

? Vicente Moreno werkte 336 matchen af in de Spaanse tweede klasse en slechts 22 wedstrijden in de eerste.

? Vorig seizoen nam hij de teugels in handen bij Espanyol, waarmee hij onmiddellijk promoveerde naar La Liga.

? In 2011 was hij assistent van Juan Merino bij Xerez en verving hij hem na diens ontslag. Enkele jaren later werd Moreno ontslagen bij Gimnàstic en werd hij vervangen door… Juan Merino.

transfers

In

Landry Dimata (RSC Anderlecht, Bel), Sergi Gómez (FC Sevilla), Miguelón (Villarreal CF), Alavro Vadillo (Celta de Vigo).

OUT

Juan Camilo Becerra (Ponferradina).

smaakmaker Raúl de Tomás

Met namen als Alvaro Morata, Rodrigo Moreno of Lucas Vázquez brengt het opleidingscentrum van Real Madrid veel talenten voort. Raúl de Tomás is één van hen. De aanvaller, die werd uitgeleend aan Rayo Vallecano om ervaring op te doen, brak tijdens het seizoen 2017/18 alle records. 22 doelpunten in 27 wedstrijden en promotie naar La Liga. Dank u, Raúl.

In juli 2019 tekende Raúl bij Benfica, dat 20 miljoen betaalde aan Real. Een half jaar later al legde Espanyol Barcelona, dat worstelde om te overleven in La Liga, hetzelfde bedrag op tafel voor de aanvaller. Als duurste aanwinst in de geschiedenis van de club was er voor Raúl geen ruimte voor fouten. De degradatie bleek onvermijdelijk, maar de 26-jarige aanvaller richtte in Liga 2 een ware slachting aan. Met 22 doelpunten en 3 assists rechtvaardigde hij zijn prijs en alle goede dingen die we van hem denken. Al moet hij dat dit jaar nog op het hoogste niveau bevestigen.

RCD Espanyol
Vicente Moreno
Vicente Moreno© BELGAIMAGE
Raúl de Tomás
Raúl de Tomás© pressinphoto/Sipa USA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier