Real Betis Balompié

Joaquín © pressinphoto/Sipa USA

trainer Manuel Pellegrini – 16/09/1953 (CHI)

? Als speler zei hij dat hij op pensioen zou gaan op het moment dat hij in de lucht afgetroefd werd. Dat gebeurde in 1986 toen hij vernederd werd door Ivan Zamorano. Pellegrini hield woord.

? Als coach van Real Madrid vestigde hij in 2009/10 een record door 96 punten te pakken in de competitie. Toch werd Barça kampioen.

? Bij Villarreal nam hij zanglessen omdat hij vindt dat de stem heel belangrijk is voor een trainer.

transfers

In

Juan Miranda (FC Barcelona), Youssouf Sabaly (FC Girondins Bordeaux), Rui Silva (FC Granada).

OUT

Aïssa Mandi (Villarreal CF), Dani Martín (Málaga CF), Emerson Royal (FC Barcelona).

smaakmaker Joaquín

Met meer dan 450 wedstrijden in het groen-wit gestreepte shirt van Bétis Sevilla is Joaquín een levende legende bij de Andalusische club. Hij debuteerde er als negentienjarige en keerde er in 2015 terug na passages bij Valencia, Málaga en Fiorentina. Op 24 mei maakte Bétis Sevilla bekend dat de Spaanse speler, die in juli veertig jaar wordt, zijn contract met nog een seizoen had verlengd. Ondanks zijn leeftijd is dat een logische aankondiging, want de rechtervleugel speler kon vorig seizoen nog uitstekende statistieken voorleggen. Hij maakte meer dan 1.200 minuten vol, scoorde 2 keer en gaf 5 assists. Daarmee speelde hij een belangrijke rol in de Europese kwalificatie van Bétis.

Real Betis Balompié

Met 579 wedstrijden op de teller is Joaquín de tweede meest opgestelde speler in de geschiedenis van La Liga. Hij moet enkel Andoni Zubizaretta laten voorgaan met 622 wedstrijden. De Bétis-kapitein zal minimaal twee seizoenen nodig hebben om Zubizaretta te overtreffen, maar Joaquín kennende, is niets onmogelijk.

Real Betis Balompié
Manuel Pellegrini
Manuel Pellegrini© pressinphoto/Sipa USA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier