Real Madrid

Eden Hazard © belgaimage

TACTIEK

Kylian Mbappé kwam uiteindelijk niet, maar de knop is omgedraaid: volgend seizoen kan hij meteen mee het vernieuwde Santiago Bernabéustadion inwijden, zo is de gedachtegang nu. Meer nog: ook aan de komst van Erling Haaland en Paul Pogba wordt gewerkt om de nieuwe arena op te luisteren vanaf 2022/23. In afwachting moet Carlo Ancelotti het maximum uit de oudgedienden halen: Kroos, Modric, Casemiro, Bale, Benzema, Vázquez, Courtois,… Net als Zidane hanteert Carletto de stilaan voorspelbare 4-3-3, met voorin de al wat oudere tridente Hazard-Benzema-Bale, hoewel Vinínicus in het seizoensbegin wel heel hard aan de deur klopt. Op het middenveld zijn de plaatsen duur, met ook nog Camavinga erbij. De vraag is hoe Ancelotti het nog altijd maar achttienjarige Franse wonderkind zal inpassen. Alaba, die andere nieuwkomer, zou de Italiaanse trainer graag centraal in de verdediging posteren, waar het vertrek van Ramos en Varane een leemte van formaat liet. Met de nakende terugkeer van linksachter Mendy moet dat mogelijk zijn.

Real Madrid

SMAAKMAKER Eden Hazard

De eerste twee jaren bij Real Madrid zijn gekenmerkt door weinig speelminuten en heel veel blessureleed. De Eden van bij Chelsea hebben ze in Madrid dan ook nog niet gezien. Het derde seizoen moet eindelijk het seizoen van Hazard worden.

Na een nieuwe blessure tijdens het EK kwam de Belg goed getraind terug in Madrid. Het doet vermoeden dat het eindelijk zal lukken. Het zal ook wel moeten want de kritiek is er niet minder op geworden.

Real Madrid

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier