Real Madrid was, is en blijft de grootste voetbalclub ter wereld. Dat is de gedachtegang van huidig voorzitter Florentino Pérez. Op een euro meer of minder wordt er niet gekeken. Pérez haalde afgelopen zomer Cristiano Ronaldo, RicardoKaká, Xabi Alonso, Raúl Albiol, Karim Benzema, Alvaro Arbeloa en Esteban Granero voor niet minder dan 250 miljoen euro naar de Spaanse hoofdstad. Het is momenteel een mediagekte. De ploeg doet het Europees al enkele jaren niet zo schitterend meer en met de wederopstanding van FC Barcelona sinds enkele jaren zijn de Koninklijken niet meer heer en meester in eigen land en erbuiten. Na de koopstorm van afgelopen zomer groeiden de verwachtingen abnormaal snel. Real Madrid moest en zou de Champions League winnen. Aan die ambitie werd door Lyon abrupt een einde gemaakt. Lyon knikkerde de miljoenenploeg van Pérez uit de Champions League, waardoor iedereen van de club plots onder vuur lag.

Onterecht volgens mij! Als er iemand kritiek moet krijgen, is het Florentino Pérez zelf. Het is niet omdat je een ploeg vol sterren hebt dat je alles wint. Een ploeg moet gebouwd worden, er moeten automatismen komen, spelers moeten wennen aan elkaar, de nieuwe omgeving en de omstandigheden. Al van in het begin staan de spelers onder een geweldige druk. De titel winnen, de Champions League winnen, de beker winnen … Spelers zoals Cristiano Ronaldo en Arbeloa doen het goed in hun eerste seizoen in Madrid, maar Kaká en Benzema hebben meer aanpassing nodig. Daar komen dan ook nog eens blessures bij.

Eerlijk gezegd had ik nog niet meer verwacht van dit Real. Ze doen volop mee voor de titel, maar de Champions League winnen met deze nieuwe ploeg is nog te vroeg. Deze ploeg moet opgebouwd worden net als een andere ploeg vol nieuwe spelers. Als ze de spelers kunnen behouden en de blessures kunnen vermijden, dan staat er volgend seizoen een heel ander Real Madrid op het veld, een dat kan meedingen op alle vlakken!

Als het een mediastunt is om een ploeg zo af te breken en zo vlug te oordelen, dan moet het dringend stoppen. Op deze manier maken de media het voetbal kapot. Geef hen tijd, geef hen ruimte, want door het te forceren zal het alleen maar langer duren. Geef hen de kans zich te bewijzen, het leven bestaat uit ups en downs, ook bij een sterrenelftal als dit. Nu volop gaan voor de titel zou ik zeggen!

MATTIAS VERHAEGHE, BRUGGE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier