Real Valladolid

trainer Sergio González 10/11/1976

Speelde negen jaar als speler voor Deportivo La Coruña waar hij slechts acht competitiematchen miste en zo tot bijna 300 matchen kwam.

Maakte zijn debuut voor het Spaanse nationale team tegen Liechtenstein als vervanger van Pep Guardiola. Kwam in totaal elf keer uit voor La Roja.

Telt ook 15 caps voor het Catalaanse nationale team, waarvan hij sinds 2015 bondscoach is.

transfers In

Ramírez (Everton, Eng), De Frutos (Real Madrid), Barba (Chievo, Ita).

Out

Delgado (Racing Santander), Fernández (gestopt), Domínguez (FC Algeciras).

smaakmaker Enes Ünal

In Nederland maakte hij een enorme indruk en dat allemaal dankzij een teleurstellende periode bij KRC Genk. De Turkse spits kwam in 2015 aan in Limburg als huurling van Manchester City, maar hij kon er nog geen deuk in een pak boter trappen. Daarop besloot City hem in januari terug te halen en uit te lenen aan NAC Breda, waar het al een stuk beter ging. Het jaar daarop zorgde hij ook bij Twente voor veel blije gezichten, waar hij net geen topschutter werd met 18 goals. Maar daarna was het allemaal een stuk minder. Villarreal kocht hem dan wel voor 14 miljoen euro, maar hij kon er niet dezelfde indruk nalaten als in Nederland. Daarom werd hij weer uitgeleend en zit hij ondertussen, nog steeds maar op zijn 22e, bij Real Valladolid waar hij hoopt zijn geweldige vorm van in Nederland terug te vinden.

Sergio González
Sergio González© AFP
Real Valladolid
Enes Ünal
Enes Ünal© Getty Images

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier