Mark Wotte verliest bij Willem II machtsstrijd van Barry Hulshoff.

Op de dag dat Willem II wereldkundig maakte dat het contract met trainer Mark Wotte niet wordt verlengd, wilde directeur voetbalzaken Barry Hulshoff niet reageren. Veelzeggend.

Alle heibel ontstond in de voorbereiding, eind juni. Het begon met een interview van Hulshoff in VI. Daarin gaf hij aan dat Wotte de clubcultuur niet ter discussie moest stellen, maar zich er simpel aan diende te conformeren. Hij had immers bij volle bewustzijn getekend. Op de vraag of hij tevreden was over de trainer Wotte, antwoordde de TD dat de doelstelling van een jaar eerder (een plaats bij de eerste acht) niet was gehaald. Her en der liet Hulshoff bovendien weten dat Wotte in Tilburg hoe dan ook aan zijn laatste seizoen bezig was.

Een rel was geboren. Wotte verdedigde zich (“Evaluaties hoor je binnenskamers te houden”, “Ik sta achter het beleidsplan” en “33 van de 34 wedstrijden hebben we met buitenspelers gespeeld”) en naar buiten uit werden de plooien gladgestreken. Intern bleef de zaak echter borrelen. In oktober stak Hulshoff het vuurtje in De Telegraaf nog maar eens aan. Hij liet weten dat de aflopende verbintenis van Wotte niet zou worden verlengd. Willem II reageerde prompt met een heuse persverklaring. Hulshoff had voor zichzelf gesproken, meldde de club.

Vorige week dinsdag werd duidelijk dat Hulshoff de interne machtsstrijd bij de rebellenclub dan toch in zijn voordeel had beslist. Mark Wotte en assistent André Wetzel mogen na dit seizoen hun biezen pakken. “Onfatsoenlijk”, noemde Wotte het. “De voorzitter vindt het kennelijk niet nodig zich aan zijn afspraken te houden. Het verbaast me niks dat Hulshoff hier buiten bleef. Die communiceert nooit rechtstreeks. Ik moest me altijd tegen zijn aanvallen in de pers verdedigen.” (FV)

ORANJE verloor met 1-0 van Schotland. Vanavond wacht de belangrijke return in de Amsterdam ArenA. Bondscoach Dick Advocaat liet weten dat hij bij niet-kwalificatie voor het EK opstapt. YOUSSEF MARIANA vertrekt na dit seizoen bij Willem II. Hij kon zich niet vinden in de verlaagde aanbieding en mag transfervrij weg. NEC kreeg van de Uefa een boete van 15.000 euro voor het wangedrag van de spelers tegen Wisla Krakau. NAC moet een som van 5000 euro overmaken, wegens ongeregeldheden op de tribune en het afsteken van vuurwerk tegen Newcastle. FC UTRECHT kreeg een sanctie van 3200 euro naar aanleiding van de rookbom die tijdens het thuisduel tegen MSK Zilina (dat zonder toeschouwers werd gespeeld) buiten het stadion werd afgestoken. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Kezman (PSV) 9 goals ; 2. Elkhattabi (AZ), Ibrahimovic (Ajax) 7 goals ; 4. Redan (RKC), John (FC Twente) 6 goals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier