Milan stevent op een nieuw puntenrecord in de competitie af.

Sinds de invoering van het driepuntensysteem in 1994 kon een Italiaanse ploeg nog nooit de cijfers voorleggen waar AC Milan nu mee pronkt. Eenenvijftig punten haalde het in 20 wedstrijden. Slechts één keer verloor het, drie keer speelde Milan gelijk. De andere zestien matchen sloot het zegevierend af. Sinds nieuwjaar wonnen de rossoneri alle competitiewedstrijden : alleen in de Coppa Italia liep het afgelopen donderdag thuis tegen Lazio minder.

Daar recupereerde het dan wel weer de dertigjarige spits Filippo Inzaghi, die meteen scoorde in zijn eerste wedstrijd sinds 21 december. Vorig jaar scoorde Inzaghi op drie fronten dertig goals, goed voor een finaleplaats in de Italiaanse beker én de Champions League. Europees is hij de beste Italiaanse doelschutter ooit, met 46 goals. De terugkeer van Inza-ghi is goed nieuws voor Milan, maar voor de productiviteit hangt het niet alleen van hem af. Andriy Shevchenko is topschutter in de Serie A en zelfs invallerspits Jon Dahl Tomasson (ex-Feyenoord) doet het goed met zes goals in dertien wedstrijden.

Milan, nog steeds achternagezeten door een flink aanklampend AS Roma, heeft meer troeven waarmee het voorlopig actief blijft op drie fronten. Niet alleen de Braziliaanse middenvelder Kakà is wekelijks een van de uitblinkers na een extreem korte aanpassingsperiode. Ook doelman Dida, sinds 2000 bij Milan, presteert al heel de competitie op een hoog niveau. De dertigjarige Braziliaan, die in de eerste jaren nog hevige concurrentie ondervond van Christian Abbiati, speelde zondag zijn 51e wedstrijd in de Serie A. Hij is er mee verantwoordelijk voor dat Milan na twintig speeldagen de minst gepasseerde verdediging heeft, met minder dan één tegengoal in twee wedstrijden. (GF)

COPPA ITALIA. Lazio staat met één voet in de bekerfinale na 1-2-uitwinst bij Milan. Juventus-Inter eindigde op 2-2. Deze week worden de terugwedstrijden gespeeld. MARCO MATERAZZI, internationaal én verdediger van Inter, is tot en met 29 maart geschorst. Na de wedstrijd tegen Siena – waar hij niet werd opgesteld – sloeg hij een speler van de tegenpartij in het gezicht. Samen met een boete van vijfduizend euro mist hij elf competitiewedstrijden én de interland tegen Tsjechië. PARMA heeft voor het eerst sinds het in de Serie A voetbalt een andere shirtsponsor : Cariparma vervangt Parmalat. (GF)

TOPSCHUTTERS : 1. Shevchenko (AC Milan) 16 goals ; 2. Trezeguet (Juventus), Totti (AS Roma) 12 goals ; 3. Bazzani (Sampdoria), Vieri (Inter) 11 goals.

GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier