Relevant of niet?

Lionel Messi © BELGAIMAGE

Het was weer prijs: Maradona vond Messi geen leider omdat hij ‘voor de match 30 keer naar het toilet gaat’. Diego had gesproken en dat is nieuws. Maar hoe relevant is de man nog, die al jaren een karikatuur is van de voetballer die hij was?

Zijn uitspattingen op de tribunes tijdens het WK waren blijkbaar camerawaardig ondanks het feit dat hij een dubbele middenvinger opstak. Dat de media in ons land weinig invloed zouden hebben op wereldvlak is voor mij geen excuus. We leven weliswaar in een wereld van ‘ clickbaits‘ en ‘ views‘, maar hoe kan je hopen dat je kind niet al vroeg de middelvinger gebruikt als het in Maradona’s geval op zelfs gerespecteerde websites staat en op tv komt? De vraag die ik me stel is: aan welke criteria moet ‘nieuws’ voldoen?

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier