Borussia Dortmund zit in negatieve spiraal.

Donkere wolken stapelen zich op boven het Westfalenstadion. Sinds het verlies tegen Club Brugge in de Champions League lijkt er een vloek op de spelerskern te rusten. Christoph Metzelder en TorstenFrings waren al langdurig geblesseerd bij het begin van dit seizoen. Daarbovenop kwamen nog eens Marcio Amoroso, Tomas Rosicky, Flavio Conceiçao en Evanilson. Voor Rosicky valt de schade nog mee : bij de Tsjech werd een appendix weggenomen, hij zal een week aan de kant blijven.

De blessuregolf zorgde ervoor dat Borussia met een onuitgegeven elftal voor de eerste opdracht in de Uefacup, bij Austria Wenen, stond. In die mate zelfs dat 21 van de laatste 22 goals die gemaakt werden in Europees verband kwamen van de voet van één van slachtoffers uit de huidige ziekenboeg. Gelukkig wisten Addo, die nadien geblesseerd (!) uitviel en voor wie het einde van zijn carrière dreigt, en Ricken ook de weg naar de netten te vinden, waardoor de partij eindigde op een 1-2- winst. Kort na dit kleine succesje in sombere dagen zorgden meegereisde ‘fans’ voor alweer een domper door na de wedstrijd met de lokale politie op de vuist te gaan. Resultaat : tientallen gewonden en voor Borussia waarschijnlijk een fikse boete van de Uefa.

En financieel had de club uit het Ruhrgebied het al niet breed. Door de vroege uitschakeling voor de Champions League loopt de club 15 miljoen euro mis. Die wilde men terugwinnen door te besparen op de spelerslonen, maar een misnoegde spelersgroep reageerde furieus. Vorige week stemden de spelers er uiteindelijk toch mee in om 20 % van het loon in te leveren. Daarvoor moest algemeen directeur Gerd Niebaum wel eerst dreigen met het inhouden van de lonen. (MS)

ERIK GERETS kwam na de 1-2-thuisnederlaag tegen Teplice in de Uefacup weer fel onder druk te staan als coach van Kaiserslautern. Gelukkig kon Miroslav Klose, althans voor even, het vel van de Leeuw redden door in de 92ste minuut de enige goal te maken in het competitietreffen met Hannover. VFB STUTTGART won met 3-0 van München 1860 en slikte na zeven speeldagen nog geen enkel tegendoelpunt. Als doelman TimoHildebrand ook volgende week zijn netten weet schoon te houden, verbetert hij het record van Oliver Kahn, die vorig seizoen 802 minuten ongeslagen bleef. (MS)

TOPSCHUTTERS : 1. Max (Rostock) 7 goals ; 2. Ailton (Bremen), Klimowicz (Wolfsburg) 5 goals ; 4. Amoroso (Dortmund), Pizarro (Bayern), 4 goals.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier