Het moet mij van het hart dat de kritiek op onze nationale bondscoach en zijn selectiepolitiek echt de spuigaten aan het uitlopen is ! Natuurlijk moest Stijnen in die wedstrijd tegen Polen spelen, ook al heeft die een gebroken vinger ! Een Stijnen met een gebroken vinger, een ontwrichte schouder, een tenniselleboog, water in zijn knieën, eksterogen en een slechte adem moet nóg in de goal staan ! Waarom moeten er dan vier doelmannen geselecteerd worden, vraagt u zich af. Daarmee bewijst u nogmaals dat u van de aartsmoeilijke job van selectieheer niets begrepen heeft !

Wat de verdediging betreft : als je een speler hebt die bij één van de Europese topteams speelt, zoals Van Buyten, dan kan je die niet thuislaten ! En dat Léonard samen met Van Buyten het centrum van onze verdediging mocht uitmaken, is toch niet meer dan logisch ! Tegen wie moeten die mannen anders een klapke doen tijdens de match ? Een wedstrijd duurt negentig minuten, zenne ! En nog even iets over de positie van Hoefkens en Vermaelen : natuurlijk weet René ook dat die bij hun ploeg in het centrum spelen en bij de nationale ploeg op de flanken, maar dat is enkel met het oog op hun ontwikkeling ! In samenspraak met hun respectieve clubs test hij dit aardigheidje uit ! Het is een win-winsituatie : wij zien hoe moeilijk het is om niet op je vaste positie te spelen en de clubs halen opgelucht adem dat zij zoiets niet geprobeerd hebben ! Spijtig voor echte flankspelers als Deschacht, Pocognoli, Cornelis en Dupré, maar die mannen kennen het al en kunnen dus niks meer komen leren bij René ! Wat het middenveld betreft, viel ik al helemaal op mijn gat toen ik de commentaren en suggesties van de journalisten, de zogenaamde would-be-bondscoaches, las ! De Mul moest opgeroepen worden ! Lezen die gasten dan geen gazetten ? De Mul heeft in Nederland tot tweemaal toe Léonard van het kastje naar de muur gespeeld ! En die moet dan opgesteld worden ! ? Léonard speelt wel bij ons, hé !

De enige die het begrepen heeft is Timmy Simons ! Die pakt knap de bal af van de tegenstander en levert hem dan propertjes in bij Léonard, die er een lel op geeft waar ze niet goed van worden ! Dát is het voetbal dat René wil zien ! Nog een speler die incontournable is, is toch wel ons Bartje Goor, zeker ! Door alle landen gevreesd voor zijn onweerstaanbare rushes op zijn linkerflank ! Hoeveel reclameborden en fotografen die al overhoop heeft gelopen, is niet meer te tellen ! De slimste zet van René is echter de selectie van Karel Geraerts ! Die jongen is zó lelijk, dat hij alleen maar in de backlijn van de tegenpartij moet opduiken en héél hard “boe !” roepen ! Al eens gezien hoe het centrum dan openplooit ? Als was het de Rode Zee en kwam Mozes kloppen ! En zeg nu niet dat het niet slim was om Emile Mpenza op te roepen ! Ei zo na had hij ons land nog een punt bezorgd met zijn drieste tackle op Pieroni !

Zo ! Ik hoop dat iedereen nu een duidelijk beeld heeft gekregen van de complexiteit van de ondankbare job van bondscoach en ik hoop dat, bij de volgende wedstrijd van onze Duivels, iedereen eens goed nadenkt, alvorens meedogenloos kritiek te spuien op die arme René !

HERMAN PHILIPPE, MORTSEL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier