Wat is er eigenlijk allemaal aan de hand met de reviewcommissie van de voetbalbond?

Ze zijn mijns inziens een tijdje op vakantie geweest, namelijk tussen de 24e speeldag en speeldag 4 van de play-offs. In die periode hebben de vijf (Fernand Meese, Guy Goethals, Marcel Van Elshocht, Eddy Vermeersch en Michel Piraux) met hun ogen dicht gezeten, want ik heb serieuze fouten gezien op de voetbalvelden waarover geen woord werd gesproken of geschreven. Laat staan dat er een straf volgde.

Hier in dit apenland gelden de reglementen blijkbaar niet voor iedereen. Ik zal het geheugen van die vijf gepensioneerden die in de commissie zetelen eens opfrissen met een paar voorbeelden.

Speeldag 24, Club Brugge tegen Oostende. Felipe Gedoz trapt na op John Jairo Ruiz en doet daarbij nog een slaande beweging. Hij wordt niet vervolgd.

Play-offspeeldag 1, Club Brugge tegen Standard. Brandon Mechele mist zijn interceptie, de tackle komt zeer hard aan bij Igor De Camargo. Hij wordt niet vervolgd. Tijdens dezelfde wedstrijd zet hij zijn voet op de enkel van Darwin Andrade. Ook daarvoor wordt hij niet vervolgd.

Zou je de leden van die reviewcommissie niet beter een stempelkaart geven en zorgen dat ze zich niet meer met voetbal kunnen bemoeien?

Laurent Depoitre en Silvio Proto vervolgen ze wel, die krijgen respectievelijk twee en één speeldagen. Hoe kun je zo dwaas zijn dat, wanneer je weken blind bent geweest, je ineens je toch gaat bemoeien om die twee spelers te straffen. Dan ook nog niet direct in de week dat het gebeurd is, maar een week later, zodat uiteindelijk beide spelers geschorst zijn telkens het gaat om een wedstrijd tegen Brugge.

Kort samengevat: zou het niet beter zijn die reviewcommissie volledig op te doeken, want het is één en al cinema. En dan zijn ze ook nog verwonderd dat er negatief over hen wordt gesproken… Wel, wees dan eerlijk en behandel iedereen gelijk en dan zal er niet over gepraat en geschreven worden.

Er is voor al deze discussies maar één zaak mogelijk, namelijk een scheidsrechter die direct aan de hand van de televisiebeelden beslist en het doorgeeft aan de scheidsrechter op het veld. Maar ja, dan moet die het ook nog aanvaarden…

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be.

De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Eric Matthys, Wondelgem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier