RFC Seraing

Olivier Werner © Photo News

STERKTES & ZWAKTES

Seraing dankt zijn terugkeer naar het professionele voetbal aan de financiële problemen bij Roeselare en Virton, die geen licentie kregen. De Métallos, derde in eerste klasse amateurs toen de competitie werd stopgezet, promoveerden dus via de groene tafel. Die promotie zorgde voor een boost in de samenwerking met FC Metz, dat in Seraing een opportuniteit ziet om spelers die nog niet helemaal klaar zijn voor de Ligue 1 ervaring te laten opdoen.

Op één enkele dag streken maar liefst zes spelers van Metz neer. Onder hen enkele jongens die al wat adelbrieven kunnen voorleggen, zoals doelman Guillaume Dietsch, al verschillende jaren Frans jeugdinternational. Hetzelfde geldt voor verdediger Yann Godart. Aboubakar Lô en Amadou Dia Ndiaye traden al aan in de Afrikaanse Champions League.

Geen enkele van de spelers van Metz werd opgedrongen, ze kwamen allemaal in samenspraak met de trainersstaf. Die staf is ook verheugd met de transfers van Gaël Kakudji, die dicht bij de eerste ploeg van Antwerp stond, en Antoine Bernier, die een mooie Europa Leaguecampagne achter de rug heeft met het Luxemburgse Dudelange. Het is nu afwachten hoe alle spelers de gezamenlijke ontdekking van 1B gaan beleven.

TRAINER

Het doel van vorig seizoen was om op te gaan naar 1B, eventueel via de eindronde. In de herfst van 2019 geloofde niemand daar nog in na een rampzalige 4 op 24. De komst van het trainersduo Emilio FerreraMarc Grosjean zorgde voor een nieuw elan. Al na enkele dagen was de spelersgroep lovend over de grondige aanpak en het tactisch vernuft van de coaches.

AMBITIE

Het bestuur steekt niet onder stoelen of banken dat het steile ambities heeft. Op termijn is het de bedoeling dat Seraing weer op het hoogste niveau voetbalt. Het is echter een illusie om te denken dat die stap op één seizoen gezet kan worden. Extrasportief is er nog veel werk om van Seraing een topklasser te maken. Voor volgend seizoen zal iedereen in de club al blij zijn als het behoud wordt veiliggesteld.

Vedette olivier werner

Doelman Olivier Werner (35) heeft al een hobbelig parcours achter de rug. Toen hij bij Sochaux een horrorblessure opliep, werd gevreesd voor het einde van zijn carrière. Hij vocht terug als een bezetene en kwam weer boven water bij Royal Excel Mouscron. De opgang van Jean Butez dwong Werner om de deur van 1A te sluiten. In het verleden trad hij al vaker aan in ploegen die streden tegen de degradatie. Werner wierp zich wel overal op tot een echte leider, een patron in de kleedkamer.

In

Antoine Bernier & Gaël Kakudji (R Antwerp FC), Sami Lahssaini, Yann Godart, Guillaume Dietsch, Georges Mikautadze, Amadou Ndiaye & Ababacar Lô (FC Metz, Fra), Francesco D’Onofrio (KSK Lierse Kempenzonen).

Out

Tom Jurdan (RRC Stockay-Warfusée), Aladin Bizimana (FC Herstal), Raouf Mroivili (?), Elvis Mehanovic (?), Axel Leers (?), Warsama Hasan (?).

RFC Seraing
RFC Seraing

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier