Hoe breng je een vrije dag het liefst door ?

“Met te gaan vissen. Dat is echt een passie. Ik zou dat zelfs langer dan een hele dag kunnen volhouden. Eigenlijk is het karpervissen, maar dan wel puur voor het amusement, niet in competitie. Al van toen ik nog klein was, ging ik mee met mijn vader en zo werd de microbe doorgegeven. Meestal vis ik op een meer of een kanaal. Je moet er misschien veel geduld voor hebben, maar voor mij is het op en top ontspanning. Andere hobby’s heb ik niet, tenzij misschien een beetje muziek. Ik luister graag naar radio Donna en verder hou ik onder andere van de liedjes van Clouseau en Rob De Nijs.”

Vertel eens iets over Debby.

(Denkt even na.) Ze is heel lief en heeft een serieuze persoonlijkheid. Debby is een schitterende moeder en voor mij is ze de ideale partner. Het klikt en we kunnen enorm goed met elkaar praten. Mindere eigenschappen zijn het feit dat ze koppig is en niet erg ordelijk (lacht). Ze is een echte sloddervos. Soms heb ik het daar wat moeilijk mee, want ik ben heel ordelijk en in alles nogal perfectionistisch.”

Welke droom wil je zeker nog realiseren ?

“Ik heb er een paar ! Eerst en vooral hoop ik ooit eens geselecteerd te worden voor de nationale ploeg en ik wil nog zo lang mogelijk in eerste klasse blijven voetballen. Verder zou ik graag dit jaar nog eens een karper willen vangen van boven de twintig kilo… Je ziet : dat vissen is echt wel een deel van mijn leven (lacht).”

Waarvan kan je genieten ?

“Ik kan ervan genieten wanneer we een wedstrijd winnen, waarbij de winst bijna volledig te danken is aan mijn persoonlijke prestatie. Op zo’n moment kan ik tevreden zijn en geniet ik daar ook van. Buiten het voetbal hou ik van de rust die je in de natuur vindt. Ik ben een echte natuurmens en zou nooit kunnen wennen aan een drukke stad.”

Waarvan kan je wakker liggen ?

“Eerlijk gezegd ben ik geen piekeraar. Ik slaap goed en maak me niet snel zorgen. Vroeger lag ik wel eens wakker na een slechte wedstrijd, maar dat is fel verbeterd. Wanneer je iets ouder wordt, leer je alles meer te relativeren en breng je je problemen niet zo snel meer mee naar huis.”

Wat zie je jezelf doen over tien jaar ?

“Hopelijk ben ik dan nog altijd keeper. En mocht dat niet meer gaan om de één of andere reden, word ik misschien wel keepertrainer. Dat zou ik wel zien zitten. Ik hou van mijn job en zou die niet graag opgeven. Privé wil ik natuurlijk gezond en gelukkig blijven met ons gezinnetje (dochtertje Sjoukje is 12 maanden, nvdr).”

Voor wie heb je bewondering ?

“Zeker en vast voor mijn ouders en voor Debby. Zij verdienen alle respect. In het voetbal heb ik heel veel bewondering voor iemand als Vital Borkelmans. Als je ziet wat die nog realiseert op zijn leeftijd… Hopelijk kijken de jonge voetballers later ook op naar mij, hé.”

Je hebt zelf een kindje van een jaar oud, maar je vader heeft ook nog kleine kindjes.

“Ja, dat klopt. Mijn ouders zijn uit elkaar, maar ik heb met beiden nog een hele goede band. Ze pasten gewoon niet samen en dan is het beter om ieder je eigen weg te gaan. Mijn vader heeft bij zijn nieuwe vriendin nog kleine kindjes, maar dat stoort me niet. In het begin was dat misschien een beetje moeilijk, maar dat is al lang niet meer het geval. Je leert daarmee leven en ondertussen vinden Debby en ik dat al normaal.”

door Ilse Peleman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier