Inter komt met 17e titel naast AC Milan.

Nicolas Ribaudo

Door een 3-0-zege tegen Siena veroverde Inter afgelopen zondag zijn zeventiende titel, de vierde op rij. Deze Scudetto werd iets uitbundiger gevierd dan de voorgaande, want de Nerazzurri komen nu op gelijke hoogte van AC Milan.

Inter mag de kampioensviering 2008/09 voor een groot stuk opdragen aan Zlatan Ibrahimovic, dit seizoen goed voor 22 doelpunten. De Zweedse aanvaller was in de laatste rechte lijn het mikpunt van discussies. Voor het heen-en-weergeschreeuw over zijn toekomst losbarstte, had de 27-jarige spits Inter trouw gezworen. Niet veel later verklaarde hij echter dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging (richting Real Madrid?). In al het gewoel sprak voorzitter Massimo Moratti klare taal: “Zlatan gaat nergens heen.”

Met Inter speelt de Zweed dan wel in de CL, die deelname alleen volstaat niet voor de aanvaller. Hij wil het kampioenenbal ook winnen. Dat zal volgens Ibrahimovic met zijn huidige werkgever niet lukken. Zlatan verkondigt geen onzin. De kern van Inter is goed gestoffeerd, beschikt over technisch onderlegde spelers en telt voldoende wisselmogelijkheden. Die brengen het er in de Serie A goed vanaf, maar in Europees verband schiet de ploeg, net als de voorgaande edities, te kort. Voorzitter Moratti gaat prat op een rijkelijk gevulde kern. Het ontbreekt Inter dus niet aan kwantiteit, maar wel aan kwaliteit. Die transferpolitiek leverde nog geen Europese successen op. Moratti kan nochtans rekenen op een serieuze salarisvermindering binnen de spelerskern. Luis Figo (9 miljoen euro per seizoen) stopt en Moratti rekent op een vertrek van Ricardo Quaresma (8), Patrick Vieira (11), Hernán Crespo (8), Julio Ricardo Cruz (7) en Adriano (12) om 55 miljoen euro te besparen. Het contract van trainer Roberto Mancini (goed voor 8 miljoen euro per seizoen) werd vorig seizoen verbroken, maar daar moest Moratti wel een opstapvergoeding van 14 miljoen euro voor ophoesten. Daar komen nog de uitgaande transfersommen bij. Een aardig budget om aan de zomerkoopjes te beginnen. NICOLAS RIBAUDO De finale van de Coppa Italia leverde de vijfde bekerwinst op voor Lazio, dat na strafschoppen (6-5) sterker bleek dan Fiorentina. Na 120 minuten stond het 1-1. Mauro Zarate, de Argentijnse aanvaller van Lazio, stond achteraf zijn shirt af voor een inzamelactie van het Rode Kruis. De verkoop, per opbod, leverde uiteindelijk een cheque van 3200 euro op.

Fabio Cannavaro, de aanvoerder van de Italiaanse nationale ploeg, kent problemen met justitie. Hij moest noodgedwongen de verfraaiingswerken aan zijn villa in de buurt van Napels stopzetten omdat die niet in overeenstemming waren met de bouwvergunning.

Alberto Aquilani (24), de middenvelder van AS Roma, werd geopereerd aan de rech-terenkel. De international moet in principe opnieuw fit zijn bij het begin van de voorbereiding, wanneer een hoogtestage wordt gehouden in Riscone di Brunico.

Juventus moet wel degelijk een wedstrijd spelen achter gesloten deuren. Het beroep tegenover de sanctie werd door de Italiaanse voetbalbond verworpen. De overgang van de Braziliaanse aanvallende middenvelder Diego (Werder Bremen) werd intussen geofficialiseerd. Gianluigi Buffon (31) twijfelt niet langer over de sportieve toekomst van de Oude Dame. De doelman maakte bekend dat hij ook volgend seizoen nog onder de lat zal staan bij Juve. “Mijn angst was niet zozeer dat we komend jaar niets zouden winnen, maar dat het zo drie tot vier seizoenen zou zijn.”

Hernán Crespo, de Argentijnse spits die einde contract was bij Inter, tekende een contract voor één seizoen bij Fiorentina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier