Zou je gemakkelijk een kip kunnen vangen, denk je?

“Waarschijnlijk wel, ik ben toch redelijk snel. Eerst moet je die in een hoekje drijven, denk ik, en dan springen op het juiste moment. Ervaring heb ik daar niet mee. Ik hoop ook dat ik het nooit moet doen, want ik hou van dieren. Voor kippen ben ik niet bang. Enkel katten jagen mij wat schrik aan. Ik denk altijd dat die mij zullen krabben. Stom eigenlijk, want honden heb ik wel graag en die zouden kunnen bijten. Misschien heeft het te maken met iets uit mijn jeugd. Telkens als ik als kleine jongen bij mijn grootmoeder ging, passeerde ik langs het winkeltje om de hoek. Daar zette een vrouwtje eten buiten voor de zwerfkatten. Het zag er zwart van die beesten. Elke keer als ik er voorbijkwam, dacht ik dat ze mij zouden aanvallen, omdat ik te dicht bij hun eten wandelde bijvoorbeeld. Dat is nooit gebeurd, maar sindsdien loop ik wel weg als ik een miauw hoor. Mijn schoonmoeder in spe heeft een kat. Als die te dichtbij komt, roep ik mijn vriendin.”

Zou je een goede kleuterleider zijn?

“Ja. Ik heb twee jongere zussen. Shana is vijftien en Maaike is nog maar zeven of acht, terwijl ik al 21 ben. Vroeger moest ik vaak op haar letten als mijn ouders iets gingen eten of drinken. Rond mijn dertiende verschoonde ik dus al pampers. Maaike lachte vaak met mij, ook daarom denk ik dat ik heel goed zou passen in een kleuterklas. Ik hou me graag bezig met kleine kinderen en kan niet wachten om zelf een zoon of dochter te hebben. In juli word ik papa.”

Heb je ooit al eens een lap gekregen van een vrouw?

“Om te spelen. Onlangs wou mijn vriendin per se eens op mijn gezicht slaan, zonder reden. Ik zei: ‘ Allee, vooruit dan.’ Het viel wel mee. Ik hoop dat ze het plezant vond, want ik laat het haar geen tweede keer doen. Pas op, als je zo’n platte hand onverwachts los in je gezicht krijgt, kan dat wel aankomen, denk ik.”

Van welke knappe madam zou je graag eens een mep incasseren?

“Van Beyoncé.”

Van welke slechte gewoonte wil je af in 2010?

“Ik zou misschien wat minder met Playstation moeten spelen. Vaak kom ik thuis en zeg ik: ‘ Schatteke, ik ga boven wat relaxen, hé.’ Vanuit mijn bed kan ik me dan echt drie à vier uur met oorlogsspelletjes bezighouden, vooral met Call of Duty Modern Warfare 2. Iedereen van de ploeg heeft dat, we spelen online tegen mekaar. Dan hebben we de volgende dag altijd wat te vertellen. Ik sta goed mijn mannetje, maar Ben Foster is niet normaal.”

Wat is het walgelijkste dat je daar in Engeland al gegeten hebt?

“Het eten valt mee, maar af en toe zie ik rare dingen. Enkele uren voor een wedstrijd schep ik bijvoorbeeld wat pasta op, maar anderen hier nemen dan spaghetti en leggen daarbovenop puree, bonen in rode saus, een stuk kip en een barbecuesausje. Allemaal op één bord, hé. Ik zag Darron Gibson dat al doen. Dan denk ik: mán, hoe kun jij straks negentig minuten spelen zonder naar het toilet te moeten? Dat zit er hier van klein af in, denk ik.”

Op welk deel van je lichaam ben je het minst fier?

“Mijn tenen, daar moet je geen foto’s van komen nemen. Mijn nagels zijn nog normaal, maar wat erachter komt, dat kromt naar boven. Bij gewone mensen zijn die uiteinden plat. Tot ik hier bij Manchester kwam, droeg ik altijd te kleine shoes. In gewone schoenen heb ik een 42, en dus pakte ik bij voetbalschoenen telkens een 42,5. Lang had ik geen last, maar zo’n twee jaar geleden begonnen mijn enkels pijn te doen. Hier hebben ze mijn voeten dan eens gemeten. Toen bleek dat ik bij voetbalschoenen een 43 moet dragen. Toen ik net overgeschakeld was, leek het eerst alsof ik twee schoenen aan één voet droeg, maar intussen ben ik het gewoon. Mijn oude paren gaf ik aan mijn pa. En mijn teenuiteinden, daar leer ik mee leven.”

In deze rubriek laten we dit seizoen afwisselend een Belgische voetballer uit de Belgische competitie en een Belgische voetballer uit een buitenlandse competitie aan het woord.

KRISTOF DE RYCK

“Mijn vriendin wou per se eens op mijn gezicht slaan “