Bij deze wil ik mijn steun betuigen aan Radja Nainggolan, bij wie zijn niet-selectie zwaar zal aangekomen zijn.

Onvoorstelbaar om een speler thuis te laten die de halve finales van de Champions League speelt, en al vaak verkozen werd tot speler van het jaar bij een Italiaanse topclub. Bovendien lag hij heel goed in de groep en zou hij met een plaatsje op de bank al tevreden zijn geweest. Er is nu ongetwijfeld verdeeldheid binnen de spelersgroep.

En Edmilson Jr. moest toch minstens een helft gespeeld hebben in de oefenwedstrijden. Ik vraag me hierbij af wat een speler nog meer moet tonen. Hij heeft zowat alles: is snel, technisch en fysiek zeer sterk, scoort ook makkelijk en was in de play-offs nauwelijks af te stoppen. Bovendien zou er gezonde druk komen op Yannick Carrasco, die zijn niveau in de Chinese competitie hoegenaamd niet zal opgekrikt hebben.

Ik ben een grote fan van De Rode duivels, die bulken van het talent. Helaas zagen we daar tegen Portugal alweer bijzonder weinig van. Ook al is het een oefenpot, voor een uitverkocht stadion moet je toch meer tonen.

Ik hoop dat ik verkeerd ben, maar ik verwacht alweer geen groot toernooi. De diepe spits staat op een eiland, er zit geen vaart in het spel, Eden Hazard showt zijn klasse, maar moet telkens surplacen, omdat er niemand in de ruimtes loopt.

Jan Vertonghen schoot één keer goed op doel. Wellicht dacht u hetzelfde op dat moment: zulke fases zijn iets voor Radja Nainggolan. Die trapt ze wel vaker binnen van daar. Blijkbaar heeft Martínez zulke spelers niet nodig.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier