Rode Duivels (2)

Radja Nainggolan © belgaimage

De bekendmaking van de selectie zorgde voor een dieptepunt in de geschiedenis van de Rode Duivels. De niet-selectie van Radja Nainggolan zal hét gespreksonderwerp blijven tot aan het eind van het WK.

Als een van de weinigen is hij een echte krijger en aanjager. Is dat niet hetgeen wat wij nodig hebben op het komende WK te midden van deze bende makke lammetjes? Intrinsiek heeft Radja alle kwaliteiten om tot deze selectie te behoren. Bij elke andere bondscoach zou zijn naam als een van de eersten op het selectieblad prijken. Roberto Martínez denkt daar anders over. De mentaliteit en levenswijze van de stoere Radja strookt niet met die van de afgeborstelde gentleman Martinez. Een afrekening, dus.

Grote verrassingen bleven uit bij de rest van de selectie. Net zoals de vorige bondscoach koos Martínez voor de vaste namen, ondanks het feit dat die in China zitten te verkommeren ( Witsel en Carrasco). Hij neemt geen enkel wit konijn ( Limbombe, Edmilson, Depoitre) mee naar het WK. Divock Origi, ooit zelf een wit konijn uit de hoed van Marc Wilmots, kreeg ook extra vakantie. Nochtans zou Limbombe met zijn flitsende acties niet misstaan op het lijstje. Hij heeft er een geweldig seizoen opzitten en is zeker een goede optie voor de linkerflank. Liever kiest de bondscoach voor de wispelturige Adnan Januzaj, die volledig van het toneel verdwenen leek.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier