‘Ik ga alleszins niet naar tweede klasse’

Zelfs een bemoedigend woordje van STVV-voorzitter Roland Duchâtelet kon Roger Lambrecht niet afhelpen van minutenlang gesakker na de 2-1-opdoffer afgelopen zaterdag. Met 3 op 30 is zijn ploeg de slechtste uitploeg in eerste klasse. “Je zou mijn hart eens moeten voelen.”

De tegenslag blijft aanhouden?

Roger Lambrecht: “We moeten de kelk ledigen tot op de bodem. ( diepe zucht) Gelukkig verliest ook Roeselare. De enige ploeg waarop we ons nog moeten fixeren om er niet uit te vallen. Wat kun je eraan doen? Elke dag naar de kerk gaan en de Bijbel lezen?”

SV Roeselare moet het kind van de rekening worden?

“Dat wordt alles of niks, op het sportieve en mentale vlak.”

Je zit ondertussen opgescheept met de zaak-Janczyk, jullie topschutter met negen goals, die onverwacht naar Germinal Beerschot vertrok. Een kwestie van alertheid?

“Het is eenvoudig: hij behoort ons toe. Wij zijn in het bezit van een getekend contract. Maar een makelaar ging met hem leuren en vertelde dat Janczyk vrij was. Ik vermoed dat die jongen daar iets meer kan verdienen. Ook Wlodek Lubanski viel uit de lucht.”

Volgens Duchâtelet boden jullie Perbet 100 euro per maand meer?

“Hij werd ons door Tubeke zelf aangeboden. Eerst bij de bekermatch eind oktober, onlangs opnieuw. Plots verscheen de speler met zijn makelaar bij ons. Wij konden natuurlijk een doelenmaker gebruiken. Sint-Truiden weigerde de afkoopsom van 75.000 euro te betalen. Samen met Willy Verhoost oordeelde ik dat zijn contract haalbaar was. Door het vertrek van Omer Golan ontstaat er wat ruimte. Een halfuur later kreeg ik al Raymond Langendries, de voorzitter van Tubeke, aan de lijn. Hij klonk blij met de deal en zijn cheque.”

Is een mogelijke degradatie een ramp?

“Een grote zelfs. Ik ga alleszins niet naar tweede klasse. Dan stop ik sowieso als voorzitter. Maar mijn club in de steek laten zal ik nooit doen; als sponsor kan ik ook blijven helpen. Ik ben al langer vragende partij voor een opvolger.”

Je bent tevreden over de inbreng van trainer Jacky Mathijssen?

“Hij heeft het team goed in handen. De juiste mentaliteit is er, ze vechten voor mekaar en brengen het voetbal dat ik graag zie. Alleen de goals én de punten moeten volgen.”

Het verdwijnen van Moeskroen zal jullie blijven achtervolgen?

“Ik ga daar een zwaar proces voor voeren. Het kan niet zijn dat we zes punten, die we sportief rechtmatig veroverden, afgenomen worden omdat er een club uit de Profliga niet kan betalen. Wij worden gestraft voor iets wat een ander beging.” S

FRéDéRIC VANHEULE

‘Ik ben al langer vragende partij voor een opvolger.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier