Wellicht zal de vierde Italiaanse club die zich voor de Champions League kan kwalificeren pas op de laatste speeldag bekend zijn. Het duel voor het laatste ticket speelt zich af tussen AS Roma en Fiorentina. Na de 34ste speeldag nam de Toscaanse ploeg via een makkelijke overwinning tegen Treviso een punt voorsprong nadat AS Roma, dat na een halfuur nochtans met 0-3 voorstond op het veld van Palermo, zich daar nog twee punten afhandig liet maken.

Fysiek lijken de gallirossi nochtans de beste troeven in handen te hebben, want de jongste weken gaven ze blijk van een uitstekende conditie. “We zitten nog steeds op koers”, legt rechtsback ChristianPanucci uit. “Na de ontgoochelende prestaties van vorig seizoen wilden we in de eerste plaats weer de harten van de fans veroveren. Ik vind het een eer om deel te mogen uitmaken van een bijzonder gemotiveerde groep die op een hoog niveau speelt.”

Momenteel is Panucci onbetwistbaar de beste rechtsachter van de Serie A, maar behoudens verrassingen zal de 48-voudige international er op het WK toch niet bij zijn. Met Milan en Real Madrid won hij alles wat er te winnen valt, maar in vijf seizoenen bij AS Roma kon hij nog geen enkele prijs pakken. Vroeger droeg hij het etiket van moeilijke jongen en werd gezegd dat enkel FabioCapello in staat was om hem binnen de lijntjes te doen kleuren. Tegenwoordig is hij echter een rolmodel geworden voor de jongeren. Bovendien blijft hij als verdediger gebruikmaken van zijn kopbalsterkte om bij stilstaande fasen voor gevaar te zorgen in de zestien meter van de tegenstander.

Coach Spalletti schonk hem de kapiteinsband bij AS Roma. “Daar ben ik bijzonder fier op. Al wie beweerde dat ik enkel mijn contract had verlengd om nog wat uit te bollen, geef ik nu lik op stuk. Hoewel ik tussen januari en februari last had van een enkelblessure, kan ik al tevreden terugblikken op mijn seizoen. Het halen van een ticket voor de Champions League zou een mooie bekroning zijn.”

Inter Milaan plaatste zich voor de finale van de Italiaanse beker. Het speelde 2-2 gelijk op het veld van Udinese, maar had de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen. In de finale neemt Inter het als bekerhouder op tegen AS Roma. De Romeinen wonnen met 1-0 van Palermo en dat volstond na de 2-1-nederlaag in de heenwedstrijd voor de kwalificatie. De heenwedstrijd van de finale wordt in Rome gespeeld op 3 mei, de terugwedstrijd vindt in Milaan plaats op 11 mei.

Vincenzo Iaquinta, de spits van Udinese, werd voor twee wedstrijden geschorst en moet een boete betalen van 1500 euro na beledigingen aan de grensrechter die hem voor buitenspel had afgevlagd in de wedstrijd tegen Livorno.

Het was het van het seizoen 1950/51 geleden dat nog vier spelers van AC Milaan er in één seizoen in slaagden om meer dan tien keer te scoren. Het kwartet Andriy Shevchenko, Alberto Gilardino, Pippo Inzaghi en Kaká bracht dit huzarenstukje nu opnieuw voor elkaar.

Carmine Coppola, de middenvelder van Messina, moet met een pubalgie langs de lijn blijven.

Doni, de Braziliaanse doelman van AS Roma, bereikte een akkoord met het bestuur en verlengde zijn contract tot in 2009.

Vittorio Tosto blesseerde zich aan de rechterknie. Volgens de eerste onderzoeken zou het gaan om een verrekking van de ligamenten. Voor de verdediger van Empoli zit het seizoen er bijgevolg op.

NR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier