Het doet als Anderlechtsupporter pijn om een brief te lezen van een ‘successupporter’ zoals in de vorige Sport/Voetbalmagazine (nr. 30 van 27 juli). RSC Anderlecht is voor het eerst in tien jaar niet in de top twee geeindigd en zogenaamde supporters beweren dat de club in een negatieve spiraal zit en Ariël Jacobs tactisch een slechte trainer is.

Persoonlijk vind ik de transfers geslaagder dan wat Jordan Smet, de auteur van die brief, vorige week schreef.

Oké, Anderlecht deed op het eerste gezicht transfers die geen versterking bleken, maar spelers als Behreng Safari en Guillermo Molins (Zweedse internationals), Diogo (geleend), Ronald Vargas (sterkhouder, maar vaak geblesseerd), en Denis Odoi (wellicht direct een basisplaats) en de terugkerende Sasja Jakovenko en Reynaldo zijn volgens mij allemaal jonge spelers die mits wat tijd wel een plaatsje in de ploeg verdienen. Ik hoop ook dat jongens als Dennis Praet, Nathan Kabasele en Jordan Lukaku hun kans krijgen.

Oudere supporters van paars-wit zijn natuurlijk de succesjaren gewoon van de club, maar mogen niet vergeten dat zowel Standard als Club Brugge en Racing Genk anno 2011 evenveel kans maken op de titel als Sporting Anderlecht.

Wat zou helpen is dat de supporters wat meer achter hun ploeg staan, zelfs al is het nog 0-0. Je moet je ploeg vooruitschreeuwen en niet uitfluiten bij het minste balverlies, want zo blokkeer je die jongens. Alleen op die manier lukt een 31e landstitel.

Persoonlijk denk ik aan deze opstelling dit seizoen, als iedereen fit is: Proto in doel, Safari, Samuel, Juhász en Odoi achterin. Kljestan, Kouyaté en Gillet centraal. Vargas en Reynaldo op de flank en Tom De Sutter diep in de spits. Op de bank is er dan nog plaats voor Cordier, Deschacht, Mazuch, Molins, Canesin, Suárez en Veselinovic

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom

bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be.

De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te

weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Glenn Van Buggenhout, Oosterzele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier