RSC Anderlecht – Info

© belgaimage

NIEUWKOMER SERGIO

Het astronomische bedrag dat het ontving voor Ousmane Dembélé bracht Borussia Dortmund destijds op ideeën. Na het vertrek van de Franse dribbelaar naar FC Barcelona besloot Dortmund om van het verhandelen van jonge spelers zijn nieuwe politiek te maken. Het schuimde de jeugdcategorieën en de lagere afdelingen af om de meest veelbelovende profielen naar het Ruhrgebied te halen. Dankzij die strategie belandden talenten als Emre Mor, Alexander Isak en Jadon Sancho bij de zwart-gelen. In januari 2018 wordt zo ook 3 miljoen euro aan Barça betaald voor een zekere Sergio Gómez.

RSC Anderlecht - Info
© photonews

Twee maanden daarvoor was de linkspoot uit het prestigieuze La Masía, waar hij sinds 2010 werd opgeleid, uit India teruggekeerd als op één na beste speler van het WK U17, alleen voorafgegaan door Phil Foden. Dat overtuigt Borussia Dortmund, dat aan de speler een grotere rol belooft dan hij bij Barcelona krijgt, waar hij in de B-kern zit. Toch zal hij maar zeven minuten voetballen in de Bundesliga alvorens hij uitgeleend wordt aan Huesca.

De Spanjaard werd gevormd als aanvaller, maar werd achteruit geschoven op het veld door zijn magere statistieken. Hij heeft een bovengemiddelde techniek en is zo beweeglijk dat hij gemakkelijk een weg vindt tussen verschillende tegenstanders. Daardoor opereert hij ofwel op de flank ofwel in het centrum, al naargelang waar zijn trainer hem zet. Vincent Kompany probeerde hem ook al op de linksachter uit. Gómez is dus alleszins een polyvalente speler.

De vraag is of hij wel past in het spelsysteem dat Kompany de laatste maanden bij Anderlecht heeft geïnstalleerd. Gómez heeft een aantrekkelijk profiel, maar het is niet meteen duidelijk waar hij in het Brusselse voetbal zijn plaats zal vinden. Het adagium is natuurlijk wel dat er voor goeie voetballers altijd een plaats gevonden wordt. Even afwachten of dat in dit geval ook klopt.

ANEKDOTES

1 Prins op twee wielen

Is dit het seizoen van de Ronde van Frankrijk of is het omdat we in Nederland zijn? Met zijn technische staf in de wielen is het in elk geval Vincent Kompany die de afstand tussen het hotel en het trainingsveld elke dag op de fiets aflegt tijdens de stage van paars-wit.

2 Oneerlijke concurrentie?

De houding van Club Brugge doet Wouter Vandenhaute geen plezier. Dat stak hij niet onder stoelen of banken in De Morgen: ‘Elke keer als we beginnen te onderhandelen met een speler, krijgt hij onmiddellijk een bod uit Brugge.’

3 Meteen de patron

Wesley Hoedt had de eer om meteen de kapiteinsband te krijgen in zijn eerste (vriendschappelijke) wedstrijd met paars-wit. Hij vierde dat door een penalty te veroorzaken, die gelukkig gepakt werd door Bart Verbruggen.

JONG TALENT – NAYEL MEHSSATOU

Aangezien Zeno Debast al voor de leeuwen gegooid werd in de laatste rechte lijn van de vorige competitie en Mario Stroeykens al een paar keer mocht proeven van het eerste elftal, moeten we voor de minder gekende talenten iets lager afdalen in de hiërarchie van Neerpede. En dan zou Nayel Mehssatou, die mee met de groep van Vincent Kompany op stage ging, wel eens de verrassing van de chef kunnen zijn.

RSC Anderlecht - Info

Hij werd opgeleid als balafpakker op het middenveld, maar zijn frêle postuur en zijn passiviteit wanneer de ploeg de bal in eigen rangen had, zaten hem lang in de weg. Sinds hij met de Chileense U17 – Chili is het land van zijn moeder – op stage ging, onderging hij echter een metamorfose. Zijn nieuwe krijgersmentaliteit overtuigde Craig Bellamy en Kompany om hem om te vormen tot een back die op het middenveld kan bijspringen om een overtal te creëren, zoals Vince The Prince dat graag doet met een van zijn backs. Mehssatou is niet de snelste, maar hij is heel beweeglijk met de bal aan de voet en ook slim in de duels.

RSC Anderlecht - Info

RSC Anderlecht - Info
© gf

3 vragen aan Anne-Marie Cirimwami payroll assistant

Hoe ben je bij RSCA terechtgekomen?

‘Dat is een beetje toevallig gebeurd. In juli 2018 werd ik gecontacteerd voor een job als HR payroll assistant. Ik werk vooral in dienst van het personeel en houd me vooral bezig met de betaling van de salarissen.’

Betekende de club al iets voor jou?

‘Laten we zeggen dat ik ze al een tijdje kende, maar eerder oppervlakkig… ( lacht) Ik woonde al sinds 2000 in Anderlecht, drie metrohaltes van Saint-Guidon. Op de wedstrijddagen zag ik hoe de metro zich vulde met supporters en ik hoorde hen feestvieren na een overwinning. Het was dus een sfeer die ik van ver kende, maar waar ik nog niet echt in zat. Nu is dat helemaal anders. Ik ben een echte fan geworden van de club en ik heb heel mijn gezin daar zelfs in betrokken. Zij zijn nu allemaal supporters van Anderlecht. Ik ga graag met hen naar het stadion wanneer ik in het weekend de kans heb, zeker voor de topwedstrijden.’

Is het als werknemer en supporter soms moeilijk om de zaken gescheiden te houden? Om ’s maandags te komen werken na een nederlaag, bijvoorbeeld?

‘Ik kan daar goed een onderscheid in maken. Op het ogenblik zelf ben ik persoonlijk erg ontgoocheld na een nederlaag, maar dat mag geen invloed hebben op mijn werk. Bovendien ben ik een heel positief iemand, dus van zodra ik op het werk aankom, besef ik meteen dat ik houd van deze club en haar sfeer en de spirit die hier heerst. Ook wanneer er sportief gezien moeilijke momenten waren, was het altijd een plezier om hier te komen werken. Wanneer ik naar de werksfeer kijk, zeg ik vaak tegen mezelf dat dit echt geen job is als een ander.’

RSC Anderlecht - Info
RSC Anderlecht - Info

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier