RSC Charleroi

STERKTES & ZWAKTES

De op één na meest gelauwerde Red Flame die de sportieve touwtjes in handen krijgt bij een club die nog in zijn kinderschoenen staat. Geen wonder dat de interesse van media en publiek meteen gewekt was. Niet het minst omdat Aline Zeler de enige vrouwelijke vertegenwoordiger is in het mannenbastion van de Super League. In een interview met Sport/Voetbalmagazine beloofde ze alvast offensief voetbal te brengen in een 4-3-3, gebaseerd op een verdediging uit gewapend beton. Haar grootste uitdaging? Het zelfvertrouwen binnen de ploeg hoog houden. Goed wetende dat de Henegouwers een paar keer zwaar onderuit zullen gaan. Of misschien zijn ze toch in staat om enkele keren te stunten?

RSC Charleroi

TRAINER

Haar laatste seizoen als speelster bij Genk draaide uit op een kleine teleurstelling, maar Zeler kroop met plezier in de huid van hoofdcoach van Charleroi. Het wordt haar eerste opdracht op het hoogste niveau nadat ze eerder al de jeugd van PSV en de U16 van de Red Flames onder haar hoede had. De ambities van Mehdi Bayat zijn duidelijk: binnen de twee à drie jaar de Belgische topploegen ambeteren. Met haar energie en haar grinta moet de Luxemburgse het project van haar voorzitter in goede banen leiden.

AMBITIE

Na een moeilijk debuut, dat niettemin werd afgesloten met vier zeges, hebben ze zich bij Charleroi tot doel gesteld om op een gezonde manier te blijven groeien. En ze hebben zich tegelijkertijd in het zog van Standard genesteld op het vlak van jeugdwerking. Aangezien Zeler pas in de lente werd aangesteld en sommige transfers in alle haast werden afgerond, wordt het hoe dan ook een overgangsjaar voor de Zebra’s.

VEDETTE KRISTINA ERMAN

Een mix van jonge wolven en ervaren rotten. Dat had Aline Zeler voor ogen toen ze haar kern samenstelde. Kristina Erman, een 28-jarige linksback die zich ook een rijtje hoger nuttig kan maken, is een van de speelsters die in de tweede categorie thuishoort. Op haar cv staan ploegen als Twente en PSV, waar ze de titel won, en ze was in het verleden ook actief in Italië, Noorwegen en IJsland. In Italië had ze een aanbieding op zak van een ploeg die net promoveerde naar de Serie A, maar de Sloveense international verkoos een verhuis naar Charleroi. Dankzij haar passages in hoger aangeschreven competities zal ze de jeugdige Zebra’s kunnen helpen om zich te settelen in de Super League.

RSC Charleroi
© Remko Kool

TRANSFERS

IN

Joséphine Delvaux (Genk Ladies), Stéphanie Pirotte & Perrine Balant (Standard Fémina), Kristina Erman (Calcio Pomigliano, Ita), Hanne Hellinks (OHL Women), Clotilde Codden (Fémina White Star Woluwe), Mélissa Tom & Manola Galofaro (RSCA Women).

OUT

Mégane Vos (RAEC Mons), Jessica Silva Valdebenito (Frankrijk), Madison Hudson (Canada), Noémie Fourdin (Fémina White Star Woluwe), Inès Dhaou & Ylenia Carabott (zonder club).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier