RSCA Futures

Sterktes & zwaktes

Robin Veldman beschikt over een hechte ploeg waarvan de meeste jongens al samenspelen van bij de U8 of U10. Het ontbreekt hen wel aan wedstrijdervaring op 1B-niveau. De overgangsfase naar mannenvoetbal mag dus niet te lang duren willen ze meteen competitief zijn.

Ambitie

Het behoud verzekeren in de Challenger Pro League en jeugdspelers verder laten doorstromen naar de A-ploeg.

Analyse

De speeltijd is gedaan voor Duranville en zijn maatjes. Terwijl hun meest recente voorgangers Doku, Ait El Hadj, Kana, Arnstad, Stroeykens, Debast, Colassin en Sardella met de vingers in de neus door de beloftencompetitie fietsten, moeten de RSCA Futures dit seizoen vol aan de bak in de eerste editie van de vernieuwde Challenger League. Maar hoe snel zullen de Neerpede boys wennen aan de wedstrijdomstandigheden van een mannencompetitie? Hoe zullen ze omgaan met het gegeven dat ze minder vaak en minder lang de bal zullen hebben op de speelhelft van de tegenstander? En wat als de veelal kleine spelers, die de kunst beheersen om onder hoge druk de controle over de bal te behouden, overpowered worden door teams met veel gestalte? Een ding staat vast: de 4-2-2-2 die Kompany ook bij de beloften installeerde zal wellicht overboord gegooid worden. Maar het is zeker niet de bedoeling dat RSCA Futures het tactische stramien van Mazzu copy-paste.

RSCA Futures

Veldman zal hoe dan ook een evenwicht moeten vinden tussen zijn twee hoofdtaken. Hij moet enerzijds de ploeg in de Challenger League houden om de volgende lichting toptalenten een mooie erfenis te geven én zijn spelers klaarstomen voor de A-ploeg. Het seizoen van de Futures staat dus deels in het teken van de A-kern, Het is niet uitgesloten dan Mazzu een speler komt halen voor een wedstrijd op donderdag in de Conference League terwijl RSCA Futures op vrijdagavond zelf een competitiematch moeten afwerken. Het wordt dus kwestie van de prioriteiten van de twee teams op elkaar af te stemmen.

In/out

In

OUT

Nathan Kompaore (einde contract)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier