RSCA Women

STERKTES & ZWAKTES

114 doelpunten, een nederlaag en een vierde landstitel op rij. Anderlecht heeft er een vruchtbaar seizoen opzitten – dat is het minste wat je kan zeggen. Maar door de langdurige onbeschikbaarheid van onder anderen Ella Van Kerkhoven en aanvoerster Laura De Neve zit Anderlecht met een probleem. Paars-wit blijft verweesd achter na het vertrek van Tine De Caigny en er wordt nu reikhalzend uitgekeken naar wat Amber Maximus, Sakina Diki Ouzraoui, of een Noémie Gelders in hun mars hebben. Tessa Wullaert, goed voor 38 doelpunten en 33 assists, en de fel onderschatte spelverdeelster Stefania Vatafu zullen net als vorig seizoen hun stempel drukken op de ploeg. Maar kunnen de jonkies de hiaten invullen die Jarne Teulings en Kassie Missipo, einde contract op Neerpede, achtergelaten hebben? Het new look Anderlecht zal hoe dan ook rekening moeten houden met een aantal concurrenten die er korter op zullen zitten.

RSCA Women

TRAINER

Hij hield niet meteen leuke herinneringen over aan zijn avontuur bij de nationale ploeg van Cyprus. Toen Johan Walem weer voet had gezet op Belgische bodem ging hij met plezier een eerste uitdaging aan in het vrouwenvoetbal. De oud-middenvelder betreurt zich zijn keuze nog steeds niet en kickt zelfs op zijn huidige job. Hij roemt het engagement van de vrouwen, hun passie en de kwaliteit die ze brengen in verhouding tot de middelen die hen ter beschikking worden gesteld. En hij zou er nog meer van genieten mocht Anderlecht zijn kroontje kunnen behouden.

AMBITIE

De kern werd afgeslankt, maar het zou ondenkbaar zijn om Anderlecht niet als titelkandidaat nummer één te zien. Zelfs zonder enkele kaderleden, die andere oorden opzochten of ontbreken door blessures, bezit RSCA de meest kwalitatieve kern van het land. De kloof met OH Leuven is stilaan aan het wegebben, maar de concurrentie zal op zijn tenen moeten lopen om paars-wit af te stoppen!

VEDETTE ELLA VAN KERKHOVEN

Van Kerkhoven verliet Anderlecht in 2019 met de Belgische titel en de prijs van Speelster van het Jaar op zak. Na een pijnlijke ervaring bij Inter, waar ze naar eigen zeggen de omvang van de fysieke voorbereiding fel onderschat had, pikte ze haar niveau weer op bij Gent. In mei sloeg het noodlot toe toen ze haar kruisbanden afscheurde. Niemand weet precies wanneer ze weer op het veld zal staan, maar er wordt van de krachtige en kopbalsterke spits verwacht dat ze even goed doet als de naar Hoffenheim vertrokken De Caigny. Op dit moment is de enige ambitie van Van Kerkhoven om een seizoen te doorlopen zonder blessures. Maar indien alles meezit kan ze misschien haar plek in de aanval van de Red Flames heroveren en deelnemen aan het EK dat in juni doorgaat.

RSCA Women
© Sportpix.be

TRANSFERS

IN

Noémie Gelders (Standard Fémina), Ella Van Kerkhoven (Gent Ladies), Hazel Engelen (Fémina White Star Woluwe), Karina Pelikánová (SC Heerenveen, Ned).

OUT

Tine De Caigny (Hoffenheim, Ger), Jarne Teulings (Twente, Ned), Elke Van Gorp & Lowiese Seynhaeve (Zulte Waregem), Silke Leynen (gestopt), Kassandra Missipo (einde contract).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier