Vorig seizoen stond Rudy Cossey, toen AiméAnthuenis door gezondheidsproblemen moest afhaken, tijdelijk aan het roer van Lokeren. Cossey stuntte met een overwinning tegen Club Brugge en mocht van voorzitter Roger Lambrecht het seizoen uitdoen. Na de aanstelling van Ariël Jacobs zet de clubman opnieuw een stapje opzij.

Hoe moeilijk was het om terug te keren naar de functie van assistent-trainer ?

Rudy Cossey : “Dat was voor mij geen probleem. Ik wist van in het begin dat ik maar tijdelijk hoofdtrainer zou zijn. Het was nooit de bedoeling dat ik hoofdcoach zou blijven. Ik ben dat ook maar door omstandigheden geworden.”

Heb je zelf niet de ambitie om hoofdtrainer te worden ?

“Op termijn wil ik misschien wel doorgroeien naar die functie, maar momenteel voel ik me goed in mijn job als assistent van Ariël. We zien wel wat de toekomst brengt.”

Hoe verloopt de samenwerking met Ariël Jacobs ?

“Uitstekend. Er heerst een goede sfeer in de ploeg. Ikzelf en Wlodek Lubanski werken onder Ariël met evenveel overgave als vorig jaar.”

Welke andere accenten legt Jacobs dan Slavoljub Muslin ?

“Hij legt dezelfde klemtonen. Net als bij Muslin vertrekken we vanuit een goede organisatie en is er veel beweging. Het verschil met Muslin zijn de stilstaande fasen. Nu trainen we daar hard op, terwijl dat vorig jaar minder gebeurde.”

Kan Lokeren beter doen dan de achtste plek van vorig seizoen ?

“Dat valt nog af te wachten, want met Aristide Bancé zijn we wel onze productieve spits kwijt. In de terugronde alleen maakte hij twaalf doelpunten. Als Patiyo Tambwe of Goran Maznov dat kunnen evenaren, zitten we goed. Voor de jongens uit de tweede lijn zijn er nu meer mogelijkheden, zoals Killian Overmeire al bewees tegen Standard.”

Heeft Lokeren zijn spel aangepast na het vertrek van Bancé ?

“Vorig seizoen hanteerden we vaak de lange bal, terwijl we nu meer voor de combinatie opteren. Onze spitsen zijn beweeglijk en haken af om de bal in de voet te krijgen.”

Wordt de eigen jeugd bij Lokeren niet afgeremd door de vele buitenlanders ?

“Jongeren als De Winne en Van Hoey staan dicht bij de ploeg, maar ik denk dat de buitenlanders die op hun positie spelen momenteel beter zijn. Ze moeten bewijzen dat ze er klaar voor zijn en dat lijkt nu nog niet het geval.”

Zal Killian Overmeire binnenkort moeten wijken voor Ivan Vukoma-novic ?

“Killian hoort tot de betere spelers op ons middenveld. Het klikt met Hasi. Als we moeten kiezen tussen een Belg aan de poort van zijn carrière en een buitenlander, dan is de keuze snel gemaakt. We hopen dat hij dit niveau blijft aanhouden, al zal hij nog wel mindere wedstrijden spelen, maar dat is normaal.”

BJORN BORGT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier