Rustig blijven

Sportief directeur Tom Caluwé had zijn huiswerk al snel klaar. Nog voor de start van de competitie kwamen met spits Hugo Cuypers, middenvelders Jannes Van Hecke, Samuel Oum Gouet, Vinícius Sousa en verdediger Iebe Swers de nodige, gerichte aanvullingen in de kern. Met Ferdy Druijf en Marian Shved, twee huurlingen die vorig seizoen wat inlooptijd nodig hadden maar nadien een meerwaarde bleken, werd ook opnieuw een akkoord gevonden. De eerste wordt nogmaals gehuurd van AZ, met Celtic Glasgow en Shved sleepten de onderhandelingen wat aan, maar uiteindelijk kwam daar eind juli een definitieve transfer uit voort. De Oekraïense flankaanvaller tekende een contract voor drie jaar Achter de Kazerne.

Hugo Cuypers
Hugo Cuypers© BELGA

Daar bleef het ook bij, wat best opvallend is – in gunstige zin – gezien de stroeve eerste competitieweken. Het vertrouwen in coach Wouter Vrancken en het potentieel van de samengestelde kern bleef intact ondanks een 3 op 12. Geen impulsieve paniekaankopen maar mikken op continuïteit. De lessen uit het verleden zijn duidelijk nog niet vergeten. Van de nieuwkomers konden vooral Cuypers – een energieke goaltjesdief die al langer op het verlanglijstje van KVM stond -, Oum Gouet en Vinícius al hun stempel drukken. Die laatste twee konden bij afwezigheid van de met zichzelf worstelende Joachim Van Damme bikkelen om een plek naast Rob Schoofs centraal op het middenveld. Waarbij Oum Gouet de meer voetballende optie is en Vinícius het fysieke, defensievere alternatief. Beiden hebben door hun jonge leeftijd nog veel groeipotentieel, erkent ook T1 Vrancken.

Nikola Storm
Nikola Storm© BELGA

Investeren in jeugd

De meeste transferactiviteit van Mechelen situeerde zich in de laatste weken van de zomermercato voornamelijk op het uitgaande vlak. Zo werden de overbodige spelers William Togui (RWDM), Victor Wernersson (Stabaek) en de nog niet rijp geachte jongeren Arno Valkenaers, Senne Ceulemans (beiden naar Thes Sport), Gaëtan Bossiers en Maxime De Bie (allebei naar Helmond Sport) allemaal verhuurd. Op de achtergrond wordt wel gewerkt aan doorstroming, onder andere met de komst van Jossue Dolet (ook meteen verhuurd aan zusterclub Helmond Sport) en Chris Kalulika, een 19-jarige spits die bij Anderlecht gevormd werd. De zoon van ex-prof Dieudonné Kalulika (o.a. FC Brussels) sluit in eerste instantie aan bij de beloftekern.

Rustig blijven

Nikola Storm

Om te vliegen heb je vleugels nodig, maar de take-off liet op zich wachten aangezien zijn twee wingers Shved en Storm een verstoorde voorbereiding kenden. Vooral Storm toonde al hoe belangrijk hij kan zijn.

Transfers out

Ceulemans & Valkenaers (KVV Thes Sport), Wernersson (Stabaek Fotball, Nor), Togui (RWDM), Dolet (Helmond Sport, Ned).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier