Negredo bewijst bij Sevilla zijn waarde.

Volgens de meeste kenners is FC Sevilla de enige ploeg die dit seizoen Real Madrid en FC Barcelona naar de kroon kan steken. Het Andalusische team heeft ene AlvaroNegredo in zijn rangen. Die genoot zijn opleiding bij Real Madrid en speelde zich vorig seizoen in de kijker met negentien doelpunten voor Almería. JorgeValdano, de directeur van Real, had voor het seizoen de aankoopoptie van vijf miljoen euro gelicht om Negredo te doen terugkeren naar Real en zo het recept van de aankoop van buitenlandse sterren te kruiden met wat extra lokale smaak, zoals hij ook had gedaan door EstebanGranero terug te halen bij Getafe. Maar gezien de komst van CristianoRonaldo, Kaká en KarimBenzema zou Negredo heel weinig speelkansen krijgen. “Hij is 24 en moet nu kunnen spelen om zich voort te ontwikkelen”, erkende Valdano. “Ik wil niet de man zijn die een rem zet op zijn carrière.”

Vervolgens toonden heel wat clubs belangstelling, maar hij wilde niet om het even waar tekenen. “Ik wilde enkel naar een club gaan waar ik sportief een stap vooruit zou kunnen zetten.”

In weerwil van de Engelse belangstelling van Liverpool en Aston Villa leek vooral Valencia in de running om hem binnen te halen. De coach van Valencia, UnaiEmery, heeft immers groot respect voor de speler en dat is wederzijds. “Emery is een spectaculaire trainer. Ik stel zijn werkmethode en de manier waarop hij met de spelers omgaat enorm op prijs”, zegt Negredo.

Het Beest, zoals de bijnaam van Negredo luidt, kon echter enkel bij Valencia terecht als David Villa zou vertrekken. Uiteindelijk was het daarom Sevilla dat de hand op de ruwe diamant kon leggen.

Negredo voelt zich er goed in zijn vel. Hij is HugoSanchez, in de tweede ronde van vorig seizoen zijn trainer bij Almería, erg dankbaar. “Als opvolger van GonzaloArconada bracht hij nieuw leven in de kleedkamer. Hij was vroeger zelf een heel sterke spits en zijn adviezen waren heel nuttig voor mij.”

Cristiano Ronaldo (24) maakte vorige zondag de verplaatsing voor het topduel bij FC Sevilla niet mee. Hij was onvoldoende hersteld van de enkelblessure die hij opliep na de harde tackle van Souleymane Diawarra in het CL-duel tegen Marseille. Daarop volgde trouwens een betwiste strafschop. “Diawarra raakte eerst de bal”, zei Didier Deschamps vol overtuiging. “De erg gehavende enkel van Cristiano bewijst de zware overtreding”, reageerde Manuel Pellegrini. De Realcoach krijgt heel wat lof voor de behaalde resultaten, maar nog niet voor het getoonde spel. “Ik ben het eens met die kritiek”, antwoordde de Chileen. “Uitmuntendheid is bij Real op alle vlakken immers een sleutelwoord.”

Pedro (22), een jong talent uit de eigen jeugd, scoorde vorige zaterdag voor FC Barcelona de enige goal tegen een taai Almería en zorgde zo voor een zesde opeenvolgende zege. Toch was Almeríatrainer Hugo Sanchez heel tevreden over de weerstand die zijn team geboden had.

Abel Resino, de voorzitter van Atlético Madrid, zag zijn team vorige zaterdag tot zijn grote opluchting de eerste zege van het seizoen behalen tegen Zaragoza. De 19-jarige doelman David De Gea had daar een groot aandeel in: hij stopte een strafschop van Babic.

Villarreal, dat vorige donderdag ook werd verslagen in de Europa League tegen Salzburg, beleeft zijn slechtste competitiestart ooit. “Het ontbreekt ons eigenlijk aan van alles”, erkent Ernesto Valverde, de opvolger van Manuel Pellegrini. De aanhoudende blessure van aanvoerder en sterkhouder Marcos Senna vormt ook een belangrijke verklaring voor de slechte start.

De nationale ploeg van min-20-jarigen onder leiding van Luis Milla kwalificeerde zich op het WK in Egypte voor de achtste finales. Daarin moest het team het vorig maandag opnemen tegen Italië.

DANIEL DEVOS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier