Sterktes & zwaktes

De komst van een buitenlandse investeerder in januari had geen impact op de sportieve werking van de club, waardoor Vincent Euvrard gewoon verder kan bouwen op de fundamenten die hij sinds december 2020 heeft gelegd. De aanval was vorig seizoen al een zorgenkind bij de Brusselaars en dat euvel is nog niet opgelost.

Ambitie

De droefenis, de frustratie en de ontgoocheling van de verloren dubbele titelwedstrijd tegen Seraing is al lang verteerd, zo valt te horen in het Edmond Machtensstadion. Op 22 juni, de dag van de eerste training, werd aan een nieuw verhaal begonnen. Gedreven door revanchegevoelens en gestimuleerd door de Amerikaanse dollars van investeerder John Textor, de mede-eigenaar van Crystal Palace en grootaandeelhouder bij Lyon en Botafogo, willen ze bij RWDM beter doen dan de onverhoopte tweede plaats van vorig seizoen. Dat wil zeggen: meespelen voor de titel. Dankzij de professionalisering van de club, de sportieve continuïteit en de verhoging van het budget kan de sportieve cel een ploeg samenstellen die de strijd moet aangaan met Deinze, Beerschot en SK Beveren, drie clubs die eveneens aangedreven worden door harde buitenlandse valuta’s.

RWDM

Analyse

Het grote spelersverloop was niet meteen ingecalculeerd. De naar Zulte Waregem vertrokken Rommens stond bijvoorbeeld niet op de transferlijst, maar uiteindelijk was het een win-winsituatie voor alle partijen. Met het vertrek van Nzuzi, Togui, Nangis, Karim Danté, De Camargo, Libert én Rommens verloor RWDM in een klap zelfs zestig procent van zijn doelpuntenproductie. Aan de andere kant recupereert Euvrard wel Oulare en Botella die door blessures in totaal 139 minuten op het veld stonden in de competitie. Als de Brusselaars hun start niet missen – vorig seizoen pakten ze 12 op 30 – mag de bekende fanfare extra overwinningsliederen op het publiek loslaten.

In/out

In

Kylian Hazard (Cercle Brugge), Jonathan Heris (Eupen), Olivier N’Zi (Kapfenberg, Aut), Bryan Smeets (Lommel), Yan Vorogovskiy (Kairat Almaty, Kaz)

OUT

Igor de Camargo (stopt), Abdoul Karim Dante (Hesperange), Aboubakar Keita (Charleroi), Jarno Libert (Lierse), Lenny Nangis (Nancy, Fra), Kevin Nzuzi (Tuzlaspor, Tur), Jacob Montes, Tracy Mpati (?), Alexis Pereira (Goal FC, Fra), Nicolas Rommens (Zulte Waregem), William Togui (KV Mechelen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier