Geboorteplaats en -datum?

26 juni 1968, Mortsel.

Welke sporten beoefen je zelf?

Sinds vorig jaar ben ik beginnen te tennissen. Ik doe het ongeveer één à twee keer per week. Maar ik ben nog niet zo heel lang bezig, dus ik ben nog volop aan het bijleren. Een tijdje terug heb ik voor het eerst meegedaan aan een laddercompetitie in de club waar ik train. Leuk, maar winnen is er nog niet bij. ( lacht) Lopen heb ik ook geprobeerd, via Start to Run, maar dat vond ik eigenlijk toch veel te saai. Bij tennis heb je meer een spelelement en dat vind ik belangrijk. In mijn jeugd heb ik ook aan diepzeeduiken gedaan, een passie die ik heb meegekregen van mijn vader. Vooral op reis, in Portugal, Spanje of Frankrijk, gingen we samen duiken. Maar toen ik afgestudeerd was, is die hobby wat verwaterd. Nog één keer heb ik gedoken, zo’n tien jaar terug, in de Rode Zee. Sinds een paar jaar ga ik ook één keer per jaar op skireis.

Welke sporten volg je passief?

Ik volg de sportwereld wel een beetje, maar niet overdreven. Mijn man durft wel eens te kijken naar sport op tv, en dan kijk ik wel mee. Al moet ik toegeven dat ik tijdens de strijk ook zelf wel het tennis zou durven opzetten. Doordat mijn man lang in competitie heeft gevolleybald, ging ik ook regelmatig naar het volleybal kijken. Hij heeft een tijdje gespeeld bij PNV Waasland, in de hoogste volleyballiga. Mijn schoonbroer speelt daar nog altijd, trouwens. Als ik niet moet werken op zondag, dan probeer ik te gaan supporteren. Een volleybalwedstrijd waar de ploegen aan elkaar gewaagd zijn, is spannender dan de beste thriller. ( lacht)

Had je vroeger idolen in de sportwereld?

Niet echt. Uit mijn kindertijd heb ik vage herinneringen aan de Tour de France. Er werd vooral gekeken voor de prestaties van EddyMerckx. Maar doordat ons gezin meer een passie had voor diepzeeduiken, was ons idool misschien wel Jacques-Yves Cousteau. We keken toch met plezier naar zijn films. ( lacht)

Heb je bepaalde ‘kippenvelmomenten’ in de sport?

Op de US Open heb ik Roger Federer een bal door zijn benen zien spelen. Fantastisch om te zien. Soms is het wel confronterend om als beginneling die proftennissers bezig te zien. Aan mijn service is bijvoorbeeld nog heel veel werk. ( lacht) Maar ik doe het graag en dat is het voornaamste. S

Bregt Vermeulen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier