‘Ik ben zeker dat ik verschillende opties zal hebben’

Onverhoopt kon Westerlo nog wat franje breien aan een saai seizoen door de twee finalewedstrijden van de play-offs tegen Racing Genk. In de eerste speelde het zondag 2-2 gelijk, met onder andere een doelpunt van Sacha Iakovenko tegen zijn ex-club.

Hoe verklaar je de comeback van Westerlo dit seizoen?

Sacha Iakovenko: “Zo slecht hebben we niet gespeeld, maar nu beginnen we de kansen die we voordien ook kregen te benutten. Ruiz is teruggekeerd en we vinden ons gewone spel stilaan terug. Bovendien scoorde Liliu ook een paar keer.”

Jijzelf kende ook een sterk seizoen, niet?

“Ik ben tevreden, maar het kan altijd beter. Ik zit aan tien goals en bijna evenveel assists, dat is goed. Om eerlijk te zijn: het was mijn doel voor de competitie, maar er zijn nog wedstrijden te gaan, natuurlijk.”

Onduidelijk is nog waar je toekomst zal liggen. Je bent door Anderlecht uitgeleend tot het einde van dit seizoen. Over wat daarna met je gebeurt, heb jijzelf ook iets in te brengen. Zal de uitkomst van de wedstrijden tegen Genk een invloed hebben of je al dan niet bij Westerlo wilt blijven?

“Ik beslis niet alleen en ik moet sowieso terug naar Anderlecht na dit seizoen.”

Herman Van Holsbeeck liet vorige week in een krant optekenen dat Anderlecht werk wil maken van de verkoop van Bulykin, Losada, Kruiswijk en jou. Anderlecht lijkt het dus niet te zullen worden …

“Dat wist ik niet. Ik kijk alleen naar hoe ik gespeeld heb. We zullen binnenkort spreken, ik ben zeker dat ik verschillende opties zal hebben om uit te kiezen.”

Wat heb je dit seizoen aan je manier van spelen toegevoegd?

“Westerlo was een grote kans en ik ben gelukkig dat ik ze gekregen heb. Wat ik heb laten zien, kon ik voordien ook. Ik moest alleen de kans krijgen om het te laten zien. Ik mocht voor ik naar Westerlo kwam bij Genk maar één wedstrijd meedoen, tegen Club Brugge, en na 55 minuten werd ik dan nog vervangen.

“Van Jan Ceulemans krijg ik bovendien ook vrijheid: ik hoef niet op de flank te blijven, daardoor kan ik meer creëren. Hij leerde mij ook defensieve taken te vervullen. Vroeger probeerde ik te veel zelf te scoren en nóg een speler te dribbelen in plaats van te passen.”

Je bent de belangrijkste speler van de ploeg en je speelt altijd in Westerlo. Is opnieuw bij Westerlo spelen voor jou een optie?

“Laat ik antwoorden met een vraag: waarom denk je dat spelers van kleine naar grotere clubs willen gaan?”

Maar daar spelen ze niet altijd.

“Hei, zie ik eruit als iemand die geen risico’s durft te nemen? Ik neem al mijn hele carrière risico’s.”

RAOUL DE GROOTE

‘Zie ik eruit als iemand die geen risico’s durft te nemen?’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier