Hoe hebben jullie elkaar leren kennen ?

“Dat was een jaar geleden, in Leuven. Via een gemeenschappelijke vriend. Leen studeert er en ik ben er ongeveer een jaar geleden komen wonen. Zo zijn we op een avond samen op stap gegaan. Het klikte meteen. Ik vond het belangrijk dat zij me niet kende als Sadio-de-voetballer, maar gewoon als Sadio.”

Wat voor iemand is Leen ?

“Iemand die altijd zichzelf is. Heel eerlijk, altijd optimistisch en goedlachs. Als ze iemand graag heeft, dan zal ze daar alles voor doen. Dan kan ze heel toegewijd zijn.”

Hoe reageerden de ploegmaats in Westerlo op het feit dat je vriendin meedeed aan de Miss België-verkiezing ?

“Ik hield het aanvankelijk stil. Tot op een dag onze kinesist me kwam vragen of het klopte dat mijn vriendin Miss Vlaams-Brabant was. Ik vroeg hem om dat niet aan de grote klok te hangen, maar meteen daarna was heel de club op de hoogte. Iedereen reageerde enthousiast en ze hebben allemaal hun best gedaan om te stemmen en reclame te maken. In de kleedkamers kreeg ik natuurlijk elke donderdag commentaar, want dan was het weer eens ‘Achter de schermen’ geweest op televisie. Daar had iedereen wel zijn zegje over. ( Leen lacht : “Er zal in de kleedkamer over nog wel veel meer geroddeld worden, maar ik denk dat weinig vrouwen dat te horen krijgen.”)

Je bent van Afrikaanse komaf, zijn die roots belangrijk voor jou ?

“Mijn vader is Senegalees, mijn moeder Belgische. In Senegal heb ik nog veel familie wonen. Ik ben enorm dankbaar dat ik van beide culturen iets heb meegekregen. Ik vind dat een enorme rijkdom.”

Heb je rituelen voor een wedstrijd ?

“Heel veel zelfs, maar ik mag die niet bekendmaken, anders brengt dat ongeluk. Ik ben zeer bijgelovig. Als ik een zwarte kat zie, maak ik meteen een kruisteken. Ik zal ook nooit onder een stelling lopen.”

Naar verluidt ben je een passionele kok ?

“Klopt. Ik heb een jaar kooklessen gevolgd. Ik ben trouwens een geweldige fan van het kookprogramma van Piet Huysentruyt. Een favoriet is bijvoorbeeld koeskoes met scampi’s, tomaten en basilicum. Doodeenvoudig, maar heel lekker. Het koken ontspant mij. Maar alleen als ik de tijd krijg, want als ik me moet haasten, vind ik het al minder leuk.” ( Leen : “Daar zeg je zoiets ! Soms kan het heel lang duren, hoor ! Sadio is bovendien ook een trage eter, waardoor ik steevast een half uur voor hem klaar ben… en meestal dus ook dubbel zoveel bijneem.”)

Welke dingen kunnen je nog ontspannen ?

“Playstation spelen en gewoon een paar uur slapen tijdens de dag. Daarnaast ben ik een liefhebber van de cinema. Onlangs zijn we de laatste Lord of the Rings gaan zien. Ik ben gek op fantasy-films. Dvd’s koop ik niet, tenzij één keer : Roots, een documentaire over de slavernij in de Verenigde Staten.”

Je reist ook heel graag ?

“Zodra ik een weekendje vrij heb, vertrekken we. Vaak zijn dat citytrips, zoals naar Milaan of Rome. Maar het hoeft niet altijd ver te zijn : Valkenburg of een paar dagen aan de Belgische kust zijn ook goed. En dat is dan om rustig te wandelen. In Milaan zijn we met een gehuurde wagen naar het Gardameer gereden.”

Denk je al aan een leven na het voetballen ?

“Sinds dit jaar volg ik computercursussen – ik ben net geslaagd voor Word. Ik heb mijn humaniora uitgedaan en daarna heb ik nog een zevende jaar toerisme gevolgd. Ik heb ook eventjes aan de universiteit van Gent gestudeerd, Afrikaanse cultuur en filologie, maar dat viel tegen.”

door Matthias Stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier