Twee nieuwe World Leagueconfrontaties tegen Finland speelde de recente aanwinst van Istanbul BBSK met de Red Dragons. De receptie-hoekspeler geeft de details van zijn voorbereiding prijs.

Donderdag 19 juni 08:50

De wekker gaat in onze kamer van het Ramada Hotel, want de traditie wil dat we altijd twee nachten op voorhand in afzondering gaan. Mijn kamergenoot Pieter Coolman moet me wat opjagen, want ik geraak – zoals wel vaker – heel moeilijk uit mijn bed.

09:00

We ontbijten altijd in groep. Een gezellige drukte wacht ons op, met heerlijke aroma’s. Ik ga voor een uitgebreide versie, met brood, eieren, spek, yoghurt en appelsiensap.

10:00

Terug naar de kamer, waar we een aantal voedingssupplementen nemen en ons klaarmaken voor de fitness. Ik ga voor een powersessie. Meestal niet de gewoonte de dag voor een duel. Maar na een gesprek met bondscoach Dominique Baeyens – die me al eens vrijaf gaf door opkomende vermoeidheid – lijkt me dit de beste optie, omdat ik dat nog niet deed de afgelopen dagen. Na een goede opwarming onderhouden we de beenspieren met de One Leg Squat en de Sumo Squat, om af te sluiten met de Bench Press en enkele Pull Ups.

11:25

De fitnesszaal ligt aan de overkant van het hotel, dus kan ik me op mijn kamer douchen. Een half uur later gaan we lunchen. Het is druk in het hotel, want ook de Finnen eten er. We controleren eens kort of al hun spelers op de afspraak zijn.

12:30

We krijgen twee en een half uur vrij. Ik duik mijn studieboeken in, met de cursus handelsrecht. Het is mijn bedoeling een diploma te halen in de richting accountancy-fiscaliteit, via het afstandsonderwijs aan de hogeschool VIVES. Ik zit ongeveer in de helft van mijn bachelordiploma. Na een dik uur besluit ik, net als mijn roomie, om een dutje te doen.

15:00

Alweer eten. Om wat snelle suikers binnen te hebben voor de training kiezen we voor een portie fruit en een stukje cake.

15:45

Met de bus naar de Lotto Arena in Antwerpen. De coach last een pittige training in, met veel balcontact en ook grote aandacht voor stretching. Op eigen initiatief werken enkelen nog wat verder aan hun opslag.

18:10

Cooldown. Kinesist Staf Moyson maakte mijn recuperatieshake al klaar. Top! Er komt, puur preventief, wat ijs op mijn kniepees.

20:00

Een uitgebreide tactische bespreking van de tegenstander wordt gegeven door assistent Kris Tanghe, Christophe Achten en scouter Marnix Acar. De powerpointpresentatie is uitgebreid en compleet, de bondscoach zorgt voor bijkomende uitleg. Daarna bekijken we nog enkele acties op video.

21:00

Het WK voetbal zorgt voor de topper Uruguay-Engeland. Luis Suárez helpt zijn Liverpoolploeggenoot Steven Gerrard niet echt.

23:00

Ik bel nog even met mijn vriendin Hanne, kijk nog wat na op de sociale media en trek naar bed.

DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier