Jullie zijn ondanks jullie jonge leeftijd al getrouwd.

Dat klopt. We kennen elkaar dan ook al lang. Een huwelijk verloopt in Guinea helemaal anders dan in België. Hier hoeft men niet eens voor de kerk te trouwen, terwijl de plechtigheid bij ons wel altijd in de moskee plaatsvindt. Bovendien wordt een Afrikaans huwelijk gemakkelijk gespreid over vier of vijf dagen. Aminata en ik zijn ondertussen twee en een half jaar getrouwd.

Wat apprecieer je het meest aan je vrouw ?

Ze is heel lief en ook enorm mooi. Ze zorgt gewoon goed voor mij. Een mindere eigenschap is wel dat ze veel te snel nerveus wordt.

Wat doe je zoal in je vrije uurtjes ?

Ik ben eerlijk gezegd veel weg. Vaak ga ik op stap met vrienden of anders komen er vrienden op bezoek. Verder speel ik ook geregeld met mijn Playstation. Basketbal en voetbal zijn mijn favoriete spelletjes.

Doet muziek je iets ?

Ik durf mezelf toch wel een muziekliefhebber te noemen. TMF en MTV staan hier heel vaak op. We hebben geen satellietverbinding, maar wel Canal +. Op die laatste zender volgen we uiteraard vooral de voetbalwedstrijden.

Welk voorwerp heeft een speciale betekenis voor jou ?

De foto van mijn moeder. Het moeilijkste aan de verhuis naar België was het achterlaten van mijn familie en mijn vrienden. We telefoneren wel regelmatig, maar toch mis ik hen. Bovendien kost zo’n gesprek natuurlijk niet niks. Ik kan je verzekeren dat we serieuze telefoonrekeningen moeten betalen.

Voor wie heb je bewondering ?

Michael Jordan zou ik wel eens willen ontmoeten. Hij is echt een schitterende speler. Zelf speelde ik vroeger ook basket, maar in Guinee krijg je als voetballer meer kansen. Wie weet was ik anders nu wel basketbalspeler geweest.

Ken je iets van computers en internet ?

Niet echt. Ik wil mij wel graag internet aanschaffen, maar momenteel heb ik het nog niet.

Is een mooie wagen belangrijk voor jou ?

Ik zal niet zeggen dat ik daar totaal ongevoelig voor ben. Dat zeker niet, maar ik vind het wel belangrijker om een mooi huis te hebben dan een mooie wagen. Ik ben in Guinee trouwens momenteel aan het bouwen.

Wat was tot nu de moeilijkste beslissing die je ooit moest nemen ?

Dat was wanneer ik voor het eerst het ouderlijk huis verliet en ervoor koos om op mijn eigen benen te staan. Het viel me in het begin zwaar om lang weg te zijn van huis. Aminata heeft ook een hele tijd moeten wachten vooraleer alles in orde was om mee naar België te kunnen verhuizen.

Waarvan droom je nog ?

Ik wilde Guinee verlaten om in het buitenland te groeien als voetballer, maar of dat nu in België, Nederland of ergens anders in Europa was, maakte me niet zo veel uit. Momenteel ben ik gelukkig bij Lokeren, maar ik droom nog altijd van een grote Europese club. En als ik het dan helemaal voor het zeggen zou hebben, geef me dan maar Frankrijk, Spanje of Engeland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier