Sander Berge mee op stage, Malinovski bleef thuis

© belgaimage

Stilaan krijgt KRC Genktrainer Felice Mazzu zicht op zijn spelerskern. Hij nam alvast Roeslan Malinovski niet mee op stage.

Zaterdagavond was het aan het stadion van KVK Beringen voor de fans aanschuiven voor een selfie met de Genkse spelers. Ooit huisde in Beringen de allereerste Limburgse eersteklasseclub (KFC Beringen maakte er zijn debuut in 1950/51), maar sinds 1984 wordt er geen eersteklassevoetbal meer gespeeld. Wel gesupporterd voor Genk, dat maandag op stage trok naar het Noord-Limburgse Horst waar donderdag en zondag met Maccabi Tel Aviv en Lokomotiva Zagreb de eerste echte waardemeters wachten.

Succesrecept met eigen ingrediënten

In de oefenwedstrijden van de afgelopen weken bouwde trainer Felice Mazzu voort op het succesrecept (4-3-3) waarmee zijn voorganger Philippe Clement kampioen werd. ‘Dat heeft niet voor niets succes opgeleverd. Gaandeweg zal ik mijn eigen accenten aanbrengen.’ Vanaf deze week krijgt Mazzu, die de afgelopen twee weken vooral met piepjonge spelers werkte, zicht op zijn kern. Op Beringen debuteerde een paar dagen na de Nigeriaanse spits Stephen Odey ook de nieuwe Colombiaanse centrale verdediger Carlos Cuesta (20).

Alle spelers die in Beringen tegen de nieuwbakken club uit derde amateurafdeling aantraden (Genk won met 0-12) gaan mee naar Nederland, inclusief de 18-jarige spits Adriano Bertaccini en de 18-jarige verdediger Shawn Adewoye (18).

De andere Genkse beloften die op stage vertrekken, zijn Luca Oyen, zoon van voormalig eersteklassespeler Davy Oyen (ex-Genk, PSV, STVV, Anderlecht en Nottingham Forrest en eind jaren 90 drie keer Belgisch international), Ismael Saibari, Arthur Théate, Elias Serra-Cappelletti en Bryan Limbombe. Verdediger Rubin Seigers wordt uitgeleend aan Beerschot. Dante Vanzeir wordt opnieuw uitgeleend.

Terugkeer U21-internationals

Ook de spelers die deelnamen aan het EK U21 voegen zich in Horst bij de kern. Het gaat om de Belgen Casper De Norre, Bryan Heynen, Nordin Jackers en Dries Wouters, plus de Deen Joakim Maehle en de Pool Jakub Piotrowski.

Heynen vervoegt de Genkse kern samen met andere U21-spelers in Nederland.
Heynen vervoegt de Genkse kern samen met andere U21-spelers in Nederland.© BELGAIMAGE

Sander Berge die vorige week maandag aansloot en in Beringen de eerste drie kwartier vol maakte, is er in Nederland wel bij, Roeslan Malinovski niet. Met beiden had Mazzu vorige week een gesprek waarin hij de hoop uitsprak met hen samen te mogen werken.

Malinovski liet hij thuis omdat hij ervoer dat de Oekraïner dicht bij een vertrek stond en met zijn hoofd niet meer bij Genk zat. De Oekraïner moet eerst beslissen wat hij wil. Voor Berge, die zaterdag liever niet met de pers praatte, is nog geen concreet bod binnen, maar vond Mazzu de situatie anders, waardoor de Noor gewoon de voorbereiding mee maakt.

In augustus voegt Genk nog de Slowaakse middenvelder en international Patrik Hrosovsky (27) aan de kern toe. Die wil zich eerst met zijn Tsjechische club Viktoria Pilsen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League en mocht bij een goed bod vertrekken. Als spits volgde Genk de 21-jarige Nigeriaanse spits David Okereke van La Spezia, maar die koos uiteindelijk voor Club Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier