SC Freiburg

Christian Streich © BELGAIMAGE

Trainer Christian Streich 11/06/1965

? Hij is sinds 2011 op post, dat is langer dan al de andere coaches in de Bundesliga.

? Als speler bracht hij het grootste deel van zijn carrière door in Freiburg. Zes jaar als niet-prof en één seizoen als prof bij SC Freiburg, waar hij dus momenteel trainer is.

? Hij staat erom bekend dat hij in zijn persconferenties ook ernstigere problemen dan het voetbal tackelt.

Transfers

IN

Nico Schlotterbeck (1. FC Union Berlin).

OUT

Amir Abrashi (Grasshopper Club Zürich, Sui), Brandon Borrello (Dynamo Dresden), Chang-Hoon Kwon (Suwon Samsung Bluewings, Kor), Florian Müller (1. FSV Mainz 05), Chima Okoroji (SV Sandhausen), Marvin Pieringer (Schalke 04), Lino Tempelmann (1. FC Nürnberg), Niclas Thiede (SC Verl), Guus Til (Feyenoord, Ned via Spartak Moskou, Rus).

Vincenzo Grifo
Vincenzo Grifo© Tom Weller/dpa

Smaakmaker Vincenzo Grifo

Ze zeggen vaak dat een speler zijn beste niveau haalt tussen zijn 28 en 30 jaar. Dat heeft Vincenzo Grifo ons dit jaar nog maar eens getoond. Met negen doelpunten en tien assists in de Bundesliga is de 28-jarige aanvaller niet alleen de beste schutter maar ook de beste passeur van zijn club. Hij had een voet in bijna veertig procent van de doelpunten van zijn team en was daarmee overduidelijk de man van het seizoen bij Freiburg.

Hij werd in Duitsland geboren uit een Siciliaanse vader en een moeder uit Apulië (de ‘hak’ van de Laars). Grifo heeft zich dan ook altijd opgesteld als een echte Italiaan. Roberto Mancini gaf hem al meermaals een kans in het kader van zijn vernieuwingsoperatie van de Squadra Azzurra, maar de speler van de Breisgau-Brasilianer mocht deze zomer helaas niet mee naar het Europees kampioenschap. Toch was het al een ferme prestatie dat Grifo de voorlopige selectie van 33 namen haalde. In september 2019 betaalde Freiburg 7 miljoen euro aan TSG 1899 Hoffenheim voor de zesvoudige international (tot 2023), wiens marktwaarde momenteel 12 miljoen euro bedraagt.

SC Freiburg
SC Freiburg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier