Schalke 04 verliest het geduld met Rudy

© belgaimage

De middenvelder van 16,5 miljoen euro komt in Gelsenkirchen niet meer aan de bak.

Vorige week dook het verhaal nog eens op in de Duitse pers, ter gelegenheid van de achtste finale in de Champions League tussen Manchester City en de vicekampioen uit Gelsenkirchen, waar voorlopig weinig of geen kritiek wordt geuit op coach Domenico Tedesco. Diens krediet bij de Königsblauen lijkt wel eindeloos, ondanks een belabberd klassement in de Bundesliga. Vooral Sebastian Rudy (28), eind augustus vorig jaar voor 16,5 (!) miljoen euro overgenomen van Bayern München, is tegenwoordig de kop-van-jut. Want de 27-voudige international kon tot nog toe geen moment overtuigen bij Schalke 04.

Midden januari was het The Sun die kwam aandraven met de kop ‘Pep wil Seb’, verwijzend naar het feit dat succescoach Guardiola middenvelder Rudy naar de Citizens wilde halen op huurbasis. De Catalaan zocht namelijk een back-up voor meester-recuperator Fernandinho en was tijdens zijn passage bij Bayern München onder de indruk geraakt van het rendement van Rudy bij TSG 1899 Hoffenheim. Het bleek eerder een gerucht dan concreet transfernieuws.

Vooral CEO Christian Heidel lijkt stilaan ten einde raad, want Rudy gold bij zijn aanwerving in de Veltins-Arena als de creatieve factor die het strategische centrum in het team van zuurstof moest voorzien. ‘Een beetje meer kracht en passie verlangen we, want die zaken horen nu eenmaal bij onze club’, oordeelde hij.

Het probleem voor Rudy is echter dat Tedesco tegenwoordig veel liever voor meer robuuste profs kiest in die zone van het veld. Zijn initiële plan, om met een balvaste en altijd aanspeelbare strateeg aan te treden zoals Axel Witsel bij Borussia Dortmund, werd al een tijdje geleden opzijgeschoven. Rudy lijdt te snel balverlies en loopt niet over van het zelfvertrouwen. Tedesco beschouwt hem daarom als een te groot risico in zijn ploeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier