Ronaldinho vertrekt wellicht naar AC Milan.

AdrianoGalliani, gedelegeerd bestuurder van AC Milan, liet vorige week verstaan dat “de komst van Ronaldinho en AndriyShevchenko samen voor 180 procent rond is.” Galliani is weliswaar welbespraakt, maar als het over transfers gaat normaal behoorlijk zwijgzaam. Dat hij nu zo duidelijk verklaart dat de Braziliaan naar AC Milan gaat, is dan ook veelzeggend. Feit is dat het tussen de Braziliaanse nummer 10 en Barça, waar hij in 2003 neerstreek en nog onder contract ligt tot 2010, absoluut niet meer botert. AC Milan maakt er sinds meer dan een jaar geen geheim van dat het Ronaldinho graag ziet komen. Maar ook RomanAbramovich van Chelsea is op zoek naar zijn jaarlijkse topnaam, zeker nu het lijkt vast te staan dat DidierDrogba vertrekt (naar Barcelona). En Inter – waar Nike de plak zwaait en dus ook graag de spelers stalt die voor het merk reclame maken – is ook in beeld. Maar de eventuele aanstelling van JoséMourinho als coach kan roet in het eten gooien omdat die geen fan is van Ronaldinho.

De clash met coach Frank Rijkaard moest onvermijdelijk op een vertrek uitdraaien. Er sluimert al lang een dispuut, maar dat kwam pas echt duidelijk naar buiten aan de vooravond van het CL-duel bij Schalke 04. Voor het eerst sinds hij bij Barcelona speelt, was Ronaldinho niet opgenomen in de selectie. Iedereen besefte dat de uitleg van de medische staf een smoesje was. Het clubcommuniqué op 4 april dat Ronaldinho voor zes weken buiten strijd zou zijn als gevolg van een verrekking aan de adductoren was duidelijk een aanfluiting met de waarheid. De waarheid is dat de Zuid-Amerikaan niet meer met de groep meetraint, nog slechts sporadisch contact heeft met de andere spelers van de kern en zijn coach helemaal niet meer ziet.

Ronaldinho speelt in ieder geval zijn slechtste seizoen ooit. Zijn nachtelijke uitspattingen halen vaker de pers dan zijn sportieve exploten. Wellicht heeft hij net als indertijd bij PSG gekozen voor een open conflict met het bestuur en de technische staf om zo sneller weg te kunnen. Aangezien voorzitter JoanLaporta niet graag al de miljoenen die hij in de Braziliaan investeerde in waarde ziet dalen, lijkt hij in zijn opzet geslaagd: de scheiding is een feit.

Cosmin Contra, de Roemeense verdediger van Getafe, verlengde zijn contract met één jaar.

Verdediger Carles Puyol, de aanvoerder van Barcelona, mist de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League tegen Manchester United. Thierry Henry, die tegen Schalke 04 een trap op de achillespees van de rechtervoet kreeg, werd niet opgeroepen voor het competitieduel tegen Recreativo Huelva. Ook Bojan Krkic mocht als gevolg van spierproblemen rusten. Lionel Messi maakte na zeven weken afwezigheid opnieuw zijn opwachting. In de 64ste minuut mocht de Argentijn invallen.

Real Madridmiddenvelder Guti verlengde zijn contract tot 2011. Ruud van Nistelrooy, die in maart werd geopereerd aan de achillespees van de rechtervoet, hervatte de trainingen. In afwachting van zijn terugkeer in de ploeg deed Bernd Schustertegen Murcia opnieuw een beroep op de Braziliaan Robinho, die verschillende weken in ongenade was gevallen. Door de schorsing van Sergio Ramos, de uitsluiting van diens vervanger Miguel Torres in de negentiende minuut en het feit dat Fabio Cannavaro op het laatste ogenblik forfait moest geven, kende de Duitser ook in het defensieve compartiment de nodige problemen.

Mémé Tchitémiste bij Racing Santander in de eerste helft twee mooie kansen, maar maakte uiteindelijk toch het winnende doelpunt bij Valencia. Tom De Mul zat bij de verplaatsing van FC Sevilla naar Mallorca op de invallersbank.

NICOLAS RIBAUDO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier